Udarne vijesti

Zbog hapšenja Medenice i Jovanića pad povjerenja u sudove

Predsjednica Sudskog savjeta Vesna Simović Zvicer rekla je u intervjuu za Portal RTCG kako vjeruje da će nadležni državni organi u zakonom predviđenom postupku utvrditi potrebne činjenice i okolnosti vezano za nedavne slučajeve hapšenja bivših i sadašnjih predsjednika sudova, uz poštovanje prezumcije nevinosti, primjenom principa neselektivne pravde i principa da su svi jednaki pred zakonom.

Uhapšeni su bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić, kako komanterišete te slučajeve?

Hapšenje g-đe Vesne Medenice i predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića predstavlja veliki izazov za cjelokupno pravosuđe. Svjesna sam da će pomenuta dešavanja dodatno uticati na pad povjerenja u rad sudova. S druge strane, vjerujem da će nadležni državni organi u zakonom predviđenom postupku utvrditi potrebne činjenice i okolnosti vezano za navedene slučajeve, uz poštovanje prezumcije nevinosti, primjenom principa neselektivne pravde i principa da su svi jednaki pred zakonom.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarstvo: Šinavatra nelegalno gradio, slijedi rušenje

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i turizma odbilo je žalbu kompanija “Global TS Montenegro”, naturalizovanog Crnogorca …