Udarne vijesti

Montenegro works: Nadziraćemo sve državne kompanije

Izvršni direktor kompanije “Montenegro works” Filip Radulović sastao se sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori Karlom Milerom.

Tokom sastanka izvršni direktor “Montenegro worksa” kazao je da kompanija MW želi da uspostavi efikasan mehanizam finansijskog nadzora nad preduzećima u većinskom vlasništvu države.

„Montenegro works je potreban Crnoj Gori zbog loših primjera upravljanja u kompanijama koje smo imali u prošlosti, a stanje u Željeznici, Cedisu i Plantažama dokaz su za to. Potreban je finansijski nadzor nad svim državnim kompanijama, a svakako neko treba i da brine o strateškom razvoju državnih firmi“, rekao je Radulović.

Sagovornici su razgovarali i o holding kompaniji „ÖBAG“ koja posluje u Austriji, a čije bi iskustvo dobrodošlo preduzeću Montenegro works.

“Ovo se pokazalo kao potpuno efikasan model za svrhe i ciljeve za koje je postavljen u Austriji. Austrija bi rado podržala program Montenegro Works, čija je funkcionalnost, pretpostavljam, prvenstveno ekonomsko, a ne političko pitanje za Crnu Goru”, kazao je ambasador Miler.

Sagovornici su se saglasili da su na putu Crne Gore prema Evropskoj uniji važne ekonomske reforme, a jedna od njih je i rad kompanije Montenegro works.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

POSAO SNOVA: Jeftino kupuju rusku naftu i onda benzin papreno prodaju Zapadu

Indija trenutno naveliko koristi mogućnost uvoza jeftine ruske nafte, no tamošnji prerađivači to koriste kako …