Udarne vijesti

Abazović i Đurović u radnoj posjeti Kotoru: Prvi premijer koji je ikad posjetio Luku Kotor

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović boravili su u radnoj posjeti Kotoru. Premijer i ministar su razgovarali sa rukovodstvom Luke Kotor, nakon čega su posjetili kruzer Norwegian GEM koji je danas prvi put uplovio u Luku Kotor. Abazović i Đurović sastali su se i sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem, sa kojim su razgovarali o realizaciji više projekata u Kotoru.

Predsjednica Odbora direktora Luke Kotor Ljiljana Popović Moškov izrazila je zahvalnost zbog posjete predsjednika Vlade i ministra ekonomskog razvoja i turizma i istakla da je to prva posjeta premijera u istoriji te institucije. Popović Moškov je izrazila zadovoljstvo zbog dosadašnje turističke sezone, navodeći da je broj kruzera već premašio prošlogodišnji broj i da će do kraja mjeseca maja njihov ukupan broj biti oko 100.

Uz rukovodstvo Luke Kotor, sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Opštine Kotor Nebojša Ševaljević koji se predsjedniku Vlade zahvalio što Dan nezavisnosti radno provodi u Kotoru. Ševaljević je premijera Abazovića upoznao sa projektima koje Opština Kotor planira realizovati u narednom periodu, ali i ostvarenin rezultatima, naročito u stabilizaciji finansija i konsolidaciji opštinskog budžeta.

Predsjednik Vlade Abazović zahvalio se na dobrodošlici i upućenim riječima, navodeći da je iznenađen činjenicom da je prvi premijer Crne Gore koji je posjetio Luku Kotor. Premijer Abazović je naveo da je Vlada Crne Gore ponosna na rad Luke Kotor i njen doprinos državi tokom turističke sezone.

Obaveza države je da pomogne svoje kompanije i Vlada će biti na usluzi Luci Kotor za dalje unapređenje saradnje, istakao je premijer Abazović.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma naglasio je da će Vlada biti kooperativna za sve naredne projekte koje će raditi Luka Kotor, naročito za proširenje i izgradnju moderne marine, za koju je istakao da je ovaj grad po svemu zaslužuje.

Zajedno sa izvršnim direktorom Luke Kotor Milkom U. Krvavcem, premijer Abazović i ministar Đurović posjetili su kruzer Norwegian GEM gdje su razgovarali sa kapetanom i osobljem kruzera, koji je danas sa 1500 turista prvi put uplovio u Luku Kotor, a koji će svakog ponedjeljka dolaziti u Kotor.

Razmijenivši prigodne poklone sa kapetanom kruzera, premijer Abazović je poželio ugodan boravak gostima i naveo da su uvijek dobrodošli u Crnu Goru.

Predsjednik Vlade Abazović i ministar ekonomskog razvoja i turizma su nakon posjere Luci Kotor razgovarali sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem. Na sastanku su razmijenjena mišljenja o unapređenju saradnje i komunikacije između Vlade i Opštine Kotor, ali i o budućim razvojnim projektima i potencijalim investicijama.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Policajci će uvećane zarade primiti za jul

Želim da aktivno učestvujem u procesu unapređenja materijalnih i tehničkih uslova rada, kao i materijalnog …