Udarne vijesti

U Luci Bar zaplijenjeno 1.044 paketa cigareta. Švercovane na neobičan način

U Luci Bar juče je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva spriječeno krijumčarenje 1.044 paketa cigareta, potvrđeno je Pobjedi iz policije.

Kako nam je nezvanično saopšteno, cigarete su pronađene u kontejneru, u kojem je, prema priloženoj dokumentaciji, trebalo da se nalaze staklene čaše.

Akciju su sproveli pripadnici Uprave prihoda i carina i Specijalnog policijskog odjeljenja i stanice krim policije za suzbijanje privrednog kriminaliteta iz Sektora za borbu protiv kriminala.

Do zaključenja broja niko nije uhapšen.

Država je proteklog vikenda u Luci Bar zaplijenila više desetina miliona eura vrijednih zaliha cigareta bez akciza kojima je 5. maja istekao rok za skladištenje robe u Slobodnoj zoni Luke Bar. Uprava carina i prihoda naložila je oduzimanje oko 145.000 paketa cigareta uskladištenih u Slobodnoj carinskoj zoni, jer ih dosadašnji vlasnici nijesu izmjestili u predviđenom roku.

Premijer Dritan Abazović rekao je tada da je namjera Vlade da se uspostavi zakonska infrastruktura kako cigarete ne bi išle na uništavanje, već da se legalno prodaju i da se novac od toga uplati u državni budžet. Iz Ministarstva finansija Pobjedi su kazali da cigarete ne mogu biti plasirane na unutrašnjem tržištu, ali da se radi na zakonskom modelu kojim bi se ovaj posao realizovao na način najbolji po državu.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarstvo: Šinavatra nelegalno gradio, slijedi rušenje

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i turizma odbilo je žalbu kompanija “Global TS Montenegro”, naturalizovanog Crnogorca …