Poslodavac se požalio: Nudi 950 eura za tri sata posla vikendom, a nema kandidata

Uprkos primamljivoj finansijskoj ponudi, za posao pedijatara u Štajerskoj nito nije zainteresovan.

Već godina ugostiteljski sektor očajnički vapi za kvalificiranim kadrovima, a sada se to počelo događati i medicinskom sektoru. Čak ni primamljiva finansijska ponuda od 950 eura (oko 7157 kuna) za tri sata posla tokom vikenda nije privukla niti jednog pedijatra da prihvati posao u Štajerskoj. “Nudimo po 950 eura za trosatno dežurstvo subotom i nedjeljom, od 9 do 12 sati. Pa me zanima što se događa. Očito nam jednostavno ide predobro”, kaže medicinski direktor ′Health Care Styria′ Klaus Pessenbacher za njemačke medije, prenosi Fenix-magazin.

Reformu hitne pedijatrijske službe nisu svi ljekari dobro prihvatili. Stari model je postupno ukinut krajem marta, a novi se bori s velikim početnim problemima jer vikend-služba nije mogla biti u potpunosti popunjena u prvih nekoliko sedmicaa.

“Do sada imamo samo jednog penzionisanog pedijatra koji preuzima dežurstvo, ali naravno ne svaki vikend. Jednostavno još nismo uspjeli zaposliti dovoljno pedijatara za to. Mnogi se jednostavno osjećaju preopterećeno i ne žele raditi i vikendom”, rekao je Pessenbacher.

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …