Udarne vijesti

Borelj sa Abazovićem: Crna Gora može biti uspješan primjer evropeizacije

Pokretanje političkog dijaloga, funkcionalan parlamentarni sistem, inkluzija i posvećenost naporima za umanjenje polarizacije u društvu, visoko su u agendi prioriteta nove Vlade, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović tokom sastanka sa potpredsjednikom Evropske komisije i visokim predstavnikom za vanjsku politiku, Žozefom Boreljom.

Potpredsjednik EK i visoki predstavnik za vanjsku politiku Žozef Borelj naglasio je da Crna Gora može napraviti razliku u Evropi, ističući da Crna Gora ima jaku agendu zbog čega može biti uspješan primjer za evropeizaciju i u tome imati podršku Evropske komisije.

Predsjednik Vlade Abazović je istakao da je nacionalni interes Crne Gore da napravi jake institucije i bolje uslove za život, i da će se nova Vlada ophoditi u skladu sa time, ubrazavajući integracioni put.

Uvjereni da će nas reforme i rezultati voditi do uspjeha, to jest zatvaranja pregovaračkih poglavlja što očekujemo paralelno sa završetkom češkog predsjedavanja EU, zaključio je premijer Abazović.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

POSAO SNOVA: Jeftino kupuju rusku naftu i onda benzin papreno prodaju Zapadu

Indija trenutno naveliko koristi mogućnost uvoza jeftine ruske nafte, no tamošnji prerađivači to koriste kako …