Abazović nakon sastanka sa Fon der Lajen: Crna Gora ima istorijsku šansu da pokaže da je proces proširenja živ

Crna Gora ima istorijsku šansu da pokaže da je proces proširenja živ, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon susreta sa predsjednicom Evropske komisije (EK) Ursulom fon der Lajen u Briselu.

On je kazao da su “izuzetno zadovoljni”.

“Sve ono što se ovih dana očitavalo, bilo je riječi oko velikog optimizma koji se prepoznaje sa novim aktivnostima Vlade Crne Gore, željom da se pošalje pozitivna poruka, ne samo Crnoj Gori i regionu. Mislim da smo to zajedno kompletirali. Osjeća se optimizam. Podijelili smo razmišljanja i vezano za sprovođenje sankcija u Crnoj Gori. Podijelili smo mišljenja i oko ekonomskih tema, nastavka izgradnje velikih infrastrukturnih projekata”, rekao je Abazović.

On je dodao da misli da će EK imati pozitivan odnos.

“Na nama je da imamo inicijativu. Ako naš sistem donošenja odluka bude funkcionisao na spravan način, više sam nego siguran da postoji veliko raspoloženje i u Evropskoj komisiji i u Evropskom parlamentu da se to nagradi”, rekao je Abazović.

On je povodom toga što je EK danas rekla da Zakon o porijeklu imovine treba doraditi, rekao da su “zadovoljni što EK pozdravlja napore Crne Gore u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije”.

“Zakon o porijeklu imovine treba da bude podrška tome, oni su prepoznali značaj. Čim dobijemo završne komentare izvršićemo određene korekcije i da će takav ići pred poslanike. Mislim da će nam biti od velike pomoći i da u svim slučajevima koji su se desili i koji će se desiti taj zakon će moći da se primjenjuje”, rekao je premijer.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …