Važna poruka Abazovića i Varheljija iz Brisela

,,Raduje nas spremnost EU da ekonomski i infrastrukturno pomogne razvoj Crne Gore i Zapadnog Balkana, kroz Ekonomsko–investicioni plan za Zapadni Balkan. To će umnogome podstaći naš i razvoj cjelokupnijeg regiona, ali i napraviti ključnu kopču do konačne integracije regiona”, istakao je premijer na sastanku sa Oliverom Varheljijem evropskim komesarom za proširenje i politiku susjedstva.

Premijer Abazović je na sastanku ukazao na značaj prisustva EU za stabilnost Zapadnog Balkana kao i posvećenost eveopskih institucija politici proširenja, imajući u vidu geopolitički i strategijski odnos EU prema Zapadnom Balkanu.

,,Crna Gora je najpouzdaniji partner Evropske unije i ostaje lider u procesu pristupanja Zapadnog Balkana. Isporučićemo rezultate. Očekujemo podršku Evropske unije. Ovo je naša šansa”, istakao je predsjednik Abazović nakon sastanka sa Varheljijem.

Poželivši dobrodošlicu, komesar Varhelji je istakao da se raduje saradnji sa premijerom Abazovićem na unapređenju reformi u vezi sa evropskim integracijama i ubrzanju pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji.

,,Crna Gora je prema državama regiona susjed za primjer, trudeći se da uvijek šaljemo poruke pomirenja i tolerancije kao nasušno potrebne vrijednosti na Zapadnom Balkanu”, istakao je Abazović.

Sastanku sa Varheljijem prisustvovala je Jovana Marović, potpredsjednica Vlade zadužena za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministrica evropskih poslova dr. Petar Marković, šef misije Crne Gore pri EU i Đorđe Radulović, savjetnik predsjednika Vlade za spoljnu politiku.

Provjerite slična mjesta

ZELENA TRANZICIJA DOPRINOSI KONKURENTNOSTI, “OTKLJUČATI” MOGUĆNOSTI ZA INVESTICIJE

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, sa saradnicima, sastala se 21. februara s …