Udarne vijesti

Monteput nabavio tunelska vatrogasna vozila

Kompanija Monteput nabavila je tunelska vatrogasna vozila sa najsavremenijom opremom.

“Vozila su višenamjenska, te osim najsavremenije opreme za gašenje požara i spašavanje iz saobraćajnih udesa, posjeduju banku vazduha, koja omogućava rad vozila u zadimljenim uslovima, evakuaciju i spašavanje putnika iz ugroženih područja”, navode iz Monteputa.

Primopredaja vozila je obavljena na tunelu Sozina.

Već postojeća služba zažtite i spašavanja od požara, koje funkcioniše u okviru Sektora za nadzor, upravljanje i održavanje tunela Sozina, proširena je formiranjem službe zaštite i spašavanja u Sektoru za nadzor, upravljanje i održavanje autoputa.

“U toku je obuka svih pripadnika službe, koju izvode instruktori Službe zaštite i spašavanja u Podgorici. Nakon završetka ove vrste obuke, slijedi osposobljavanje vatrogasaca – spasilaca za pružanja prve medicinske pomoći, koju će izvoditi pripadnici zavoda za hitnu medicinsku pomoć, poslije čega će novoprimljeni pripadnici službe biti upućeni na specijalističku obuku u Sloveniju, gdje će pohađati obuku saobraćajnih udesa i gašenje požara u cestovnim tunelima”, navode iz Monteputa.

Osposobljavanje pripadnika službe biće zaokruženo alpinističkom obukom, koju će vršiti licencirani instruktori Gorske službe spašavanja.

“Uz obuku i pripreme koje će se obaviti na samom autoputu, bićemo spremni da odgovorimo svim izazovima koje očekujemo u toku eksploatacije puta”, navodi se u saopštenju.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Policajci će uvećane zarade primiti za jul

Želim da aktivno učestvujem u procesu unapređenja materijalnih i tehničkih uslova rada, kao i materijalnog …