Udarne vijesti

Medojević: Država neće moći prodati cigarete. Postoji jedan razlog za to

Zapljena oko 145.000 paketa cigareta, vrijednih desetine miliona eura ne predstavlja garanciju da će šverc biti zaustavljen, smatraju u MANS-u. Napominju da bi pitanjem šverca cigareta, ali i druge robe trebalo da se bavi Anketni odbor.

“Sve reforme za Luku Bar, pogotovo Slobodnu zonu, ne samo da imaju efekat na šverc cigareta već i na sprečavanje šverca narkotika, prvenstveno kokaina i to u prekookeanskoj saradnji kriminalnih grupa, i zato je utoliko prioritet i zaista mislim da je vrijeme za Anketni odbor”, poručila je Vanja Ćalović – Marković, izvršna direktorka MANS-a.

Lider PzP Nebojša Medojević kaže da nema govora o tome da zaplijenjene cigarete mogu biti prodate, objašnjavajući zašto.

“Svaka cigareta da bi se prodavala u nekoj državi mora od te države da dobije licencu. Zaplijenjene cigarete nemaju licencu i nemate kome da ih prodate, neće niko da ih kupi. Trebalo je sačekati da roba krene iz magacina da se uhapse vozači i kad zaplijenite te cigrate na putu recimo u Podgorici ili negdje, onda imate pravni osnov da zaplijenite svu robu iz tog magacina”, naveo je Medojević.

No, za pokretanje ključnih procesa u državi, volje nema, smatra Medojević.

Glavni specijalni tužilac, kaže, nema političku snagu i poziva ga da kada je u pitanju, kako navodi, duvanski kartel uspostavi saradnju s Italijom. Jer zbog, zaključuje Medojević, organizovanog kriminala i korupcije Crna Gora nikada neće biti članica Evropske unije. Zato se sve više govori o otvorenom balkanu, kao, alternativi.

TVCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

U marketima i na proizvodima se masovno postavljaju zujalice protiv krađe

Poskupljenje hrane u Bosni i Hercegovini prouzrokovalo je povećane troškove građanima, pogotovo kad se uzme …