Kreiraće povoljni ambijent za naučnotehnološki razvoj Crne Gore


Ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović sastala se danas sa rezidentnim koordinatorom Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori Piterom Lundbergom i razogvarala o dosadašnjoj i daljoj saradnji ovog resora sa organizacijama UN u Crnoj Gori.
Ministarka Šćepanović se zahvalila rezidentnom koordinatoru UN Lundbergu na posjeti i tom prilikom istakla da Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja ima velike i ambiciozne planove, kao i da će u narednom periodu raditi na kontinuitetu svih uspješnih priča koje su započeli njeni prethodnici.
“Namjeravamo da kroz nove vidove podrške Ministarstva damo snažniju podršku konkretnim potrebama naučnoistraživačke i inovacione zajednice” kazala je ministarka Šćepanović i istakla da želi da doprinese kreiranju povoljnog ambijenta za dalji naučnotehnološki razvoj Crne Gore.
Rezidentni koordinator UN u Crnoj Gori Piter Lundberg je čestitao ministarki na imenovanju i poželio joj uspješan rad, izražavajući nadu u nastavak i dalje jačanje saradnje Crne Gore i UN kroz predstojeći Strateški okvir saradnje kojim su definisani prioriteti za naredni petogodišnji period.
„Sistem Ujedinjenih nacija nastaviće da bude pouzdan partner Crnoj Gori u ispunjavanju nacionalnih prioriteta kao i u ostvarivanju Agende 2030 kako niko ne bi bio izostavljen.“ – izjavio je gospodin Lundberg izražavajući uvažavanje za kontinuiranu posvećenost Crne Gore ispunjavanju Ciljeva održivog razvoja.
Na sastanku je takođe bilo riječi o značajnoj i uspješnoj saradnji ovog resora sa Međunarodnom agencijoma za atomsku energiju naročito u oblasti medicine, kao i saradnja u dijelu inovacija sa organizacijama UNDP i UNOPS.

Provjerite slična mjesta

Prekinuti pregovori o formiranju vlade u Francuskoj: Posvađali se oko fotelja

Novi ljevičarski savez, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima u Francuskoj, suočava se s testom …