Abazović posjetio EUROPOL: Postavili smo temelj za još konkretniju saradnju u narednom periodu

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović danas je boravio u Hagu gdje je posjetio sjedište EUROPOL-a i razgovarao sa izvršnom direktoricom te institucije, Katrin De Bol.

Na sastanku sa Abazovićem, kojem su prisustvovali predstavnici svih departmana EUROPOL-a, izvršna direktorica De Bol je ukazala na oblasti i opseg saradnje koje imaju sa državama članicama EU i partnerskim zemljama u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Abazović je tokom sastanka istakao da je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije jedan od prioriteta rada nove Vlade i da u tom cilju Crna Gora nastavlja da jača saradnju sa međunarodnim institucijama.

,,Organizovani kriminal u regionu Zapadnog Balkana je direktna bezbjednosna prijetnja i EU i evropskim državama. Stoga, mislim da samo jednom zajedničkom saradnjom možemo da dođemo do rezultata koji će služiti na ponos našoj zemlji i našim parterima”, istakao je predsjednik Abazović.

Premijer Abazović je istakao da je sastanak protekao jako produktivno i da Crna Gora može da računa na snažnu međunarodnu podršku

,,Postavili smo temelj za još konkretniju saradnju u narednom periodu. Izuzetno je značajno da nas EUROPOL prepoznaje kao kredibilnog i pouzdanog partnera od povjerenja, pa očekujemo da se ta saradnja uzdigne na još veći nivo”, naznačio je predsjednik Abazović.

Premijer Abazović je, u izjavi za medije, zaključio da će najveći teret pasti na institucije Državnog tužilaštva, Glavnog specijalnog tužioca i Policiju, ali da je uvjeren da je atmosfera značajno drugačija i da se može iskoračiti u brojnim segmentima kada je u pitanju borba protiv organinizovanog kriminala.

Provjerite slična mjesta

Dostavljene dopunjene ponude za Željezaru

Sve tri kompanije koje su se prijavile na međunarodni javni poziv za izdavanje u zakup …