Udarne vijesti

Vjerovali ili ne: Tvrde da im je država nezakonito oduzela cigarete

Nezakonitim postupanjem Uprave prihoda i carina privrednom društvu Atlant mont čini se milionska šteta, koju će u jednom trenutku država morati nadoknaditi, rekao je za Portal RTCG advokat Nikola Strugar.

Država oduzela cigarete u Luci Bar (Foto: gov.me) Država oduzela cigarete u Luci Bar (Foto: gov.me)
Advokat Strugar iz Bara kao punomoćnik Atlant monta, čiji je vlasnik Dragan Vujačić, saopštio je za Portal RTCG da se oglašava povodom, kako je rekao, nezakonito oduzetih cigareta iz slobodne carinske zone u Luci Bar.

“Privredno društvo Atlant mont, čiji je vlasnik Dragan Vujačić, ima svu potrebnu dokumentaciju za skladištenje oduzete robe – cigareta, između ostalog, dokaze o porijeklu robe, koja se nalazila pod carinskim nadzorom, u Slobodnoj carinskoj zoni, za šta je sa Lukom Bar zaključen ugovor o skladištenju cigareta”, rekao nam je Strugar.

Kako je naveo, ovakvim postupanjem šalje se poruka da će biti sankcionisani oni koji svoju djelatnost obavljaju u skladu sa zakonom.

“Ovakvim nezakonitim postupanjem Uprave prihoda i carina ovom privrednom društvu čini se milionska šteta, koju će u jednom trenutku država morati nadoknaditi, a ujedno se šalje poruka da će biti sankcionisani oni koji svoju djelatnost obavljaju u skladu sa zakonom, evidentno radi stvaranja privida da se radi na suzbijanju sive ekonomije, i to prema licima koja sa tim nemaju nikakve veze”, izjavio je Strugar.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarstvo: Šinavatra nelegalno gradio, slijedi rušenje

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i turizma odbilo je žalbu kompanija “Global TS Montenegro”, naturalizovanog Crnogorca …