Udarne vijesti

Ryanair za ovu godinu najavljuje skuplje karte

Šef niskobudžetne aviokompanije Ryanair, Michael O'Leary, rekao je da očekuje da će cijene letova porasti za značajan procenat ističući kako niže cijene letova trenutno dovode do povećanja broja putnika, što pomaže kompaniji da se oporavi od gubitaka koje je imala tokom pandemije.

Ryanair je nedavno izvijestio o smanjenim godišnjim gubicima od 355 miliona eura, te su iz kompanije izrazili nadu da će se vratiti na razuman stepen profitabilnosti tokom tekuće finansijske godine.

Sada O'Leary ocjenjuje “nepraktičnim, pa čak i nemogućim” objaviti smjernice za sezonu 2022. – 2023. godinu zbog rizika rezervacija letova za odmor u Evropi zbog rata u Ukrajini.

Gubitak irske kompanije u ovoj godini do 31. marta bio je ispod očekivanog i smanjen je u odnosu na gubitak od 1,02 milijarde eura u prethodnoj godini, kada je pandemija ugrozila poslovanje.
Ryanair je izvijestio i o snažnom oporavku prometa sa 97,1 milion putnika, u odnosu na samo 27,5 miliona u prošloj godini, zahvaljujući ukidanju mjera ograničenja ranije uvedenih zbog pandemije, prenio je Klix.

Predstavnici ove aviokompanije nadaju se da će broj putnika povećati na 165 miliona u ovoj godini, iznad prethodnog rekordnog nivoa od 149 miliona zabilježenog prije početka pandemije.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarstvo: Šinavatra nelegalno gradio, slijedi rušenje

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i turizma odbilo je žalbu kompanija “Global TS Montenegro”, naturalizovanog Crnogorca …