Radnici KAP-a od šest plata dobili samo dvije

Predsjednica Sindikata metalskih i rudarskih radnika Crne Gore Sandra Obradović saopštila je za Portal RTCG da je Unirom prestao da plaća grupi bivših radnika KAP-a 450 eura mjesečno, na koliko se ranije bio obavezao. Obradović nam je kazala da je Uniprom isplatio dvije plate po 450 eura, iako su obećali da će plaćati po 450 eura mjesečno u prvoj polovini ove godine.

Napominjem da je to dobra volja vlasnika Uniproma, nema formalne obaveze, ali obećanje je bilo takvo”, rekla je Obradović.

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović krajem prošle godine, kada je potvrdio da je donijeta odluka o gašenju prozvodnje u Kombinatu aliminujuma Podgorica jer se sa EPCG nije dogovorio o cijeni struje koja bi za njega bila prihvatljiva, obećao je da će svim radnicima koje je otpustio a koji nijesu ispunili uslove za penziju, isplaćivati po 450 eura u tokom šest mjeseci.

Pravo na te naknade trebalo je da dobije oko par stotina bivših radnika KAP-a.

Obradović nam je rekla da je grupa bivših radnika KAP-a tražila da se hitno sastanu sa ministrom rada i socijalnog staranja Admirom Adrovićem.

“Očekujemo odgovor što prije, imajući u vidu da je situacija u kojoj su radnici dramatična i da već mjesecima nemaju prihoda. Tako da vjerujemo da će ministar brzo odgovoriti na naš zahtjev”, poručila je Adrović.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Dostavljene dopunjene ponude za Željezaru

Sve tri kompanije koje su se prijavile na međunarodni javni poziv za izdavanje u zakup …