Udarne vijesti

Nova slastičara oborila rekord po cijeni kugle sladoleda

Kako tržišno božanstvo nalaže, proizvod košta samo onoliko koliko je kupac to spreman platiti.

Nedavno se pisalo o cijenama sladoleda u centru Splita, koje su se kretale od 10 kuna (1,5 eura) do maksimalnih 15 kuna (2 eura), što je duplo više nego prije sedam godina. Mnogi su u komentarima pisali da su takve cifre uvjetovane tržištem, poskupljenjem nabave, vode i struje te visokim najmovima, pritom ističući da i ‘ugostitelji moraju preživjeti’ i predlagali kritičarima da, ako se uopće usude, sami otvore slastičarnu i na svojoj koži osjete kako je u pitanju krvavi posao.

Slobodna Dalmacija piše da su se u međuvremenu u centru Splita otvorile još tri slastičarnice te da su u jednoj od njih zabilježili najskuplju kuglicu sladoleda do sada ponuđenu u gradu pod Marjanom. Od 13 (1,7 eura) za malu i 18 (2,4 eura) za veliku porciju u čašici s raznim dodacima.

Što se tiče običnih kugli, i tu imamo novog rekordera. To je slovenska franšiza Aroma na vrhu Bosanske, gdje ćete platiti 16 kuna za njihov osvježavajući užitak napravljen bez glutena, umjetnih aroma i pojačivača okusa.

“Mi smo svjesni da naše cijene nisu za domaće. Ali, što ćete, turisti su to spremni iskeširati”, objašnjava nasmijana prodavačica novinarima Slobodne Dalmacije.

Poslovni.hr

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Ministarstvo: Šinavatra nelegalno gradio, slijedi rušenje

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i turizma odbilo je žalbu kompanija “Global TS Montenegro”, naturalizovanog Crnogorca …