Libertas: Lazović i Milović dogovaraju nekoliko isporuka kokaina. Zarade enormne

U dokumentu agencije Evropske Unije za sprovođenje zakona, Europol, u koji je Libertas imao uvid, u kojem su policajci Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) označeni kao članovi ozloglašenog kriminalnog kavačkog klana, crnogorskoj policiji i tužilaštvu u julu prošle godine dostavljeni su podaci koji ukazuju da su njih dvojica, navodno, bili “direktno uključeni u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju“.

U transkriptima razgovora, preko aplikacije SKY, 30. novembra 2020. godine, Ljubo Milović je pitao Petra Lazovića da li ima nekog ko ima pristup luci, jer može da pošalje pošiljku iz Ekvadora u bilo koju luku. Pitao je da li je moguć bezbjedan istovar i preuzimanje paketa. Milović je potvrdio da trenutno samo radi sa Roterdamom, a da je prije toga radio sa Istanbulom, Hamburgom i Antverpenom.

“Viđi đe ima pozicije, mogu poslati svuda, đe god idu brodvi iz Ekvadora, ja mogu poslati. Da li ima kontrole u neku luku, da mogu da izvade bezbjedno pošiljku robe. Ja radim trenutno Roterdam. Radio sam Istanbul, radio sam Hamburg i Antverpen. Trenutno samo radimo Roterdam“, napisao je Milović Lazoviću tog dana.

Već 1. decembra, sudeći prema Europolovoj dokumentaciji, Milović i Lazović su pričali o potencijalno novom biznisu vezanom za krijumčarenje kokaina iz Ekvadora u Evropu.

U tom dokumentu piše da je Lazović predložio da bi se istovar mogao organizovati u Bugarskoj i Grčkoj. Milović je objasnio kako bi se kokain mogao utovariti i sakriti unutar kontejnera. On je poslao nekoliko slika sa utovarenim kokainom Lazoviću, kojeg je konfiskovala policija, što je potvrdio u poruci. Dogovorili su se da se pošiljka pošalje tek nakon što odaberu luku iskrcaja i nakon što se organizuje istovar.

“Je li zanimljiva Bugarska i Grčka““, pita Lazović kolegu policajca Milovića.

“Jeste“, odgovara mu Milović.

“Najvjerovatnije ima tu“, kaže mu Lazović.

“To bi bilo top“, odgovara Milović.

“On to šalje u kontejner sa drugom robom, pa se preuzme cijeli kontejner ili se neđe po brodu, pa se iznese?“, pita Lazović.

“U kontejner. Sa drugom robom“, odgovorio je Milović i poslao nekoliko fotografija na kojima se vidi krijumčarenje kokaina…

Tri dana kasnije, 3. decembra 2020. godine, Lazović je obavijestio korisnika SKY aplikacije “Miki novi“ o isporuci kokaina, koji dolazi iz Ekvadora u Roterdam (50 – 100 kg).

Ukupna količina kokaina iznosi 500 kg, s tim što će isporuka, piše u dokumentu Europola, biti podijeljena u isporuke od 50 – 100 kg.

Lazović je poslao poruku da je cijena kokaina 5.300 eura po kilogramu, a da je cijena u Roterdamu 31.000 eura, što na pet kilograma kokaina predstavlja profit od 125.000 eura, ako se uloži 25.000 eura.

On je razgovarao o transportu kokaina sa Milovićem koji mu je objasnio da trošak za istovar iznosi 15% od ukupne pošiljke.

Lazović, nakon toga, obavještava SKY korisnika “Miki novi“ (nema podatka u dokumentu ko je taj čovjek) da će Ljubo Milović uzeti 60 kg, a da će “Komita“ uzeti 100 kg.

U dokumentu, u koji je Libertas imao uvid, nema podatka ko se krije iza kodnog imena Komita.

U ovoj komunikaciji Milović koristi kodno ime Batica i Oficir.
“Sad rade iz Ekvadora, nešto za Roterdam će da pokušaju. Ako hoćeš, imaš mjesto. Pa to đe možeš ti kad vidiš ljude, dogovaramo se, 500 kom. imaju, pa će da šalju. Oni će po 50-100 komada. Mislim da bi to bilo top zbog drugih stvari. Koliko će brat da šalje za sebe? Kom. je 5.300? Roterdam 31.000? Pet kom. 155.000 – 125.000 zarada i 25 uloženo, je li tako? Minus 15%. 105“, računica je koju je Lazović izveo u grupi sa Milovićem i SKY korisnikom “Miki novi“.

Milović mu na to odgovara: “Vazda se od uloženog odbija izbačaj.“

“Je li tako? Ne znam što ću. Ako prođe test“, odgovara Lazović, a Milović kaže: “5 komada – 15% = 4,25 i onda se to množi sa prodajnom cijenom“.

“Koliko je od ova 3 komada zarada?“, pita Lazović.

“Ne znam pošto će prodati, brate. Baš nijesam pitao koliko je sada cijena. Ali, tako nešto, oko 31.3-15% * 31.000“, piše Milović.

Opširnije na ovom linku

Izvor: Libertas

Provjerite slična mjesta

Osam ambasadora bi uskoro mogli da stupe na dužnost

Većina predloženih ambasadora Crne Gore, kako RTCG nezvanično saznaje, dobila je agremane od država prijema. …