Jovanićev ručak od 500 eura u “Durmitoru” platila rožajska firma u stečaju

Pod lupom istražitelja iz Specijalnog državnog tužilaštva je i odnos uhapšenog predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića i firme “Trgošped” iz Rožaja. Tužilaštvo je, prema saznanjima Portala RTCG, došlo do podataka da je “Trgošped” kao kompanija u stečaju u jednom periodu plaćala Jovanićeve lične troškove.
Jedan od primjera je račun od skoro 500 eura u luksuznom restoranu „Durmitor“ u Bijelom Polju. Ceh u bjelopoljskom restoranu napravljen je sredinom decembra 2016. godine, a račun je potpisao uhapšeni predsjednik Privrednog suda.

Uplatu po fakturi, međutim, obavila je firma “Trgošped” iz Rožaja. Ta firma je prije toga više od deset godina bila u stečaju. Stečajni upravnik u tom postupku bila je Snežana Jović.

Informacije da Jovanićeve cehove plaćaju firme koje su u stečaju bile su dostupne i ranije, ali reakcije istražnih organa, dosad, nije bilo.

Sudija Višeg suda Dragoje Jović odredio je pritvor do 30 dana Jovaniću, Saši Zejaku, Sanji Lješković, Ranku Radinoviću i Sretenu Mrvaljeviću, te Snežani Jović, kao i Darku Peroviću, Paviću Globareviću

Kako je Portal RTCG već pisao, istražitelji provjeravaju slučaj isplate troškova sudskom vještaku za procjenu vrijednosti hotela „As” u Perazića dolu, u Budvi. Tužilaštvo, između ostalog, vjeruje da je Blažo Jovanić zloupotrijebio položaj u slučaju hotela „As”, i da je omogućio značajnu zaradu tada sudskom vještaku Saši Zejaku.

Jovanić je sa računa suda vještaku za procjenu platio oko 48.000 eura, i to prije nego što se uopšte i znalo na čiji će teret pasti plaćanje tih troškova.

Tužilaštvo je naknadnim provjerama došlo do podataka da je Zejak dobio i desetostruko više novca nego što je trebalo za ovu procjenu, što mu je omogućio upravo Jovanić. Troškovi za takve poslove obično nisu bili veći od šest ili sedam hiljada eura.

Provjerite slična mjesta

Veliko interesovanje za Crnu Goru, ali nema letova

U situaciji smo da postoji veliko interesovanje turista za Crnu Goru, ali nemamo adekvatne avionske …