Evo vlasnika oduzetih cigareta, među njima ima poznatih imena

Oko 145.000 paketa cigareta koje je država juče zaplijenila u magacinima u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar bile su uskladištene na imena tri firme i njihovih zastupnika pred carinskim organima – “Atlant Mont” Dragana Vujačića, “Ripšed” Milovana Mića Perovića i “Baskethend” Đorđija Pavićevića.

To je “Vijestima” nezvanično potvrđeno iz dva izvora, iz Vlade i Luke Bar.

Prema navodima pouzdanog izvora “Vijesti” iz izvršne vlasti, zaplijenjene cigarete su vlasništvo firmi “West point”, Slavka Jankovića, “MPS”, Srđana Mitrovića, “Omnix max”, Dragana Radovića, i “Neworld oversesas”, Srđe Banjevića.

”Vijesti” nijesu uspjele da stupe u kontakt sa njima.

Pavićević i Perović tvrde da oduzete cigarete nijesu u njihovom vlasništvu.

Pavićević, prvi čovjek košarkaškog kluba “Mornar” iz Bara, kaže da se njegova firma bavila samo pružanjem špediterskih usluga.

“Šta reći? Možemo reći samo da će se u budućnosti znati da li je to bila zakonita odluka ili ne. Vlasnici firmi čije cigarete su zaplijenjene će angažovati advokate”, kazao je Pavićević “Vijestima”, upitan da prokomentariše zapljenu cigareta uskladištenih na ime njegove kompanije.

On tvrdi i da je firma u čijem vlasništvu su cigarete zakupila skladište iz kog su zaplijenjeni duvanski proizvodi.

Tvrdeći da nije vlasnik oduzetih cigareta, Perović je rekao da je skladište dao u zakup. On je dodao da njegova firma nije obavljala ni špediterske poslove.

Do zaključenja izdanja, redakcija nije dobila odgovor od Vujačića.

Službenici Uprave prihoda i carina zaplijenjenili su cigarete brendova “trokadero”, “marble”, “regina”, “nero”, “barbos”, “couture”, “ashima”, “Napoli blu”… Njihova vrijednost prelazi više desetina miliona eura.

Njihovo premještanje na bezbjednu lokaciju navodno će trajati nekoliko dana, jer je potrebno popisati robu koja se nalazi na više lokacija prije iznošenja iz skladišta.

Kako je “Vijestima” rečeno, cijena jedne palete cigareta, u zavisnosti od brenda, varira od 700 do 1.000 eura.

Do zapljene je došlo nakon što Uprava prihoda i carina (UPC) nije produžila rok za skladištenje duvanskih proizvoda u Slobodnoj carinskoj zoni, a direktor te institucije Rade Milošević dao instrukciju Carinarnici Bar da ih oduzme.

Odluke o zabranjivanju skladištenja duvana u Luci Bar Vlada Zdravka Krivokapića donosila je u junu i decembru prošle godine, a vlasnicima cigareta je produžavan rok da ih izmjeste iz skladišta.

Službenici policije su sredinom juna prošle godine otpočeli kontrolu u Luci Bar, provjeravajući dokumentaciju dvadesetak kompanija koje uvoze i skladište duvanske proizvode u depoima Slobodne zone.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

PES: Vlada će imati skoro dvotrećinsku podršku, naša zemlja na pragu istorijskog pomirenja

Pokret Evropa sad je na sjednici Glavnog odbora donio jednoglasnu odluku za proširenje 44. Vlade, …