Vlada zaplijenila 100.000 paketa cigareta, u budžet 30 miliona eura

U vlasništvo Crne Gore danas je prešlo više desetina miliona eura vrijednih zaliha duvanskih proizvoda bez akciza. Premijer Dritan Abazović kazao je da više od 100.000 paketa cigareta, vrijednih desetine miliona eura, postaje državno vlasništvo, te da je namjera Vlade da se uspostavi zakonska infrastruktura kako cigarete ne bi išle na uništavanje, već da se legalno prodaju. Kako je pojasnio, novac od toga bi otišao u državni budžet, sa svrhom pomoći građana Crne Gore.

Abazović je rekao da će sve aktivnosti Vlade Crne Gore na polju borbe protiv organizovanog kriminala biće usmjerene na to da se sve ono što je nelegalno zapljenjuje, i stavi u funkciju građana Crne Gore.

“Dosta je bilo suprotnog procesa, gdje su profitirali pojedinci. Ovo nikada nije bio državni posao. Ovo je bio posao od kojeg su samo pojedinci imali korist. Počinje proces transporta na bezbjednim lokacijama, to će trajati nekoliko dana”, rekao je Abazović.

Paralelno sa tim, kako je pojasnio, Ministarstvo finansija i Uprava prihoda i carina preduzimaće sve aktivnosti na stvaranju zakonodavnog okvira, da bi se vidjelo kako će se postupati sa tom robom.

Šverc cigareta je, tvrdi Abazović, preko Luke Bar i u Crnoj Gori je klinički mrtav.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Banka Japana ukida negativne kamatne stope i uvodi prvo povećanje u 17 godina

Banka Japana okončala je osam godina negativnih kamatnih stopa i drugih ostataka svoje neortodoksne politike …