Udarne vijesti

Važna poruka premijera Abazovića sa podgoričkog Youth Summita

„Za Crnu Goru je od velike važnosti da proces proširenja EU držimo živim i da motivišemo i promovišemo dolazak što više investitora sa Zapada u Crnu Goru”, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović na sastanku sa izvršnim direktorom Nacionalnog fonda za demokratiju (NED) Dejmonom Vilsonom, uoči početka ceremonije otvaranja Podgorica Youth Summit u Muzičkom centru Crne Gore.

Izvršni direktor Nacionalnog fond za demokratiju sa sjedištem u Vašingtonu, Dejmon Vilson, istakao je da NED želi da podrži jačanje demokratije i razvoj država Zapadnog Balkana. Vilson je čestitao Abazoviću na izboru, ističući da ga raduje što je za premijera Crne Gore izabran reformatorski lider.

Na ceremoniji otvaranja Podgorica Youth Summit-a 2022, koji organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR) uz podršku Nacionalnog fonda za demokratiju, pored predsjednika Vlade Abazovića i direktora NED-a Vilsona, govorili su i ambsadorka Evropske unije u Crnoj Gori, Kristina Oana Popa i Aleksandra Vukčević, programska direktorica YIHR Crna Gora.

Mislim da je ovo najvažnije mjesto u Crnoj Gori, u ovom trenutku. Svako mjesto gdje možemo da promovišemo mlade ljude, novu energiju, nove ideje, novu kreativnost, treba da bude prioritet svake vlade na svijetu, ne samo crnogorske. Mi zaista treba da imamo drugačiji pristup od onoga u prošlosti. Treba da govorimo o našoj budućnosti, da gradimo našu zemlju sa jakim institucijama, da budemo dio zapadnog svijeta, da promovišemo univerzalne vrijednosti i ljudska prava, kreativnost, ideje, ekonomski razvoj, mobilnost ljudi i da znamo da možemo uspjeti samo ako svi pokrenemo promjene u našoj zemlji, istakao je predsjednik Abazović u svom obraćanju mladim liderima.

Premijer Abazović je mladima poručio da je budućnost njihova i da je ovaj samit dobra prilika da se upoznamo i porazgovaramo o tome kako vidimo našu zemlju u budućnosti.

„Ja sam siguran da ćemo na kraju svi zajedno uspjeti, i da Balkan, zajedno sa Crnom Gorom, može da bude mnogo uređenije i demokratskije mjesto, sa organizovanim društvima”, zaključio je premijer.

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je i ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …