Udarne vijesti

Pripremiće projekte da prezentuju investitorima

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović primio je nerezidentnog ambasadora Kraljevine Holandije u Crnoj Gori Joost Reintjesa sa kojim je razgovarao o unaprijeđenju ekonomskih odnosa Crne Gore i Kraljevine Holandije i podršci Holandije na evropskom putu Crne Gore.
„Usljed ratnih dešavanja u Ukrajini dodatno se pojavila potreba i pokazala važnost pristupanja naše zemlje Evropskoj uniji. Kao država potrudićemo se da uradimo sve što je do nas, a podrška Holandije nam je veoma značajna i u narednom periodu, kako bismo imali što manje prepreka na tom putu“ rekao je Đurović.
Ministar Đurović je predočio ambasadoru Reintjesu aktivnosti resora koji vodi i kazao da su Crnoj Gori posebno značajni potencijalni investitori iz Holandije i da „što se tiče ekonomije, potrudićemo se da imamo što manje biznis barijera, da stvorimo ambijent za strane investitore, a da kada je u pitanju turizam fokus stavimo na održivi i zeleni turizam“. Saopštio je da Crna Gora planira da se razvija i u dijelu poljoprivrede, zelene energije i infrastrukture, te da je mišljenja da imamo veliki potencijal za turizam kako na jugu tako i na sjeveru.
Istakao je da će Crna Gora u narednom periodu poseban trud uložiti na pripremi projekata koje bi mogli da prezentuju potencijalnim investitorima. Đurović je napomenuo i značajne pomake koji se dešavaju u dijelu vladavine prava, a koji će učiniti investiranje u Crnu Goru sigurnim.
Ambasador Reintjes je čestitao Ministru stupanje na dužnost i poželio mu uspjeh u radu. Istakao je da je vladavina prava jako značajna za pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji, te da je primjetan progres koji je država napravila u proteklom periodu. Upoznao je ministra sa holandskim kompanijama koje su prisutne u Crnoj Gori i biznis forumom koji se organizuje sljedećeg mjeseca u Hagu, Holandiji a koji će okupiti sve ambasadore zapadnobalkanske šestorke.
Na sastanku je ocijenjeno da postoji veliki potencijal saradnje naročito u dijelu vodenog transporta i morskih linija, ali i saradnje između dvije nacionalne aviokompanije. Sagovornici su se saglasili i da je potrebna veća vidljivost Crne Gore kao turističke destinacije u Holandiji, i generalno u Zapadnoj Evropi.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Crna Gora dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta. Iz Ulcinja…

Crna Gora je dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta, odnosno oznakom garantovano tradicionalnog specijaliteta, riječ …