Od YouTubea, TikToka, Twittera i Facebooka zatraženo da arhiviraju sadržaj koji je dokaz ruskih zločina

Četiri visokorangirana demokrata u američkom Kongresu poslala su zvanične zahtjeve tražeći od izvršnih direktora YouTubea, TikToka, Twittera i Facebookove matične kompanije, Meta, da arhiviraju sadržaj koji bi se mogao koristiti kao dokaz ruskih ratnih zločina u Ukrajini.

Pišemo kako bismo ohrabrili Metu da preduzme korake za očuvanje i arhiviranje sadržaja podijeljenog na svojim platformama koji bi se potencijalno mogao koristiti kao dokaz dok američka vlada i međunarodni monitori za ljudska prava i odgovornost istražuju ruske ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i druge zločine u Ukrajini “, stoji u pismu koje je poslato generalnom direktoru Mete Marku Zuckerbergu.

Pisma je potpisala predstavnica Carolyn Maloney, predsjednica Nadzornog odbora Gregory Meeks, predsjednik Odbora za vanjske poslove Stephen Lynch, predsjednik Pododbora za nadzor i reformu za nacionalnu sigurnost i William Keating predsjedavajući pododbora za vanjske poslove za Evropu, energiju, okoliš i sajber.

Oni izričito traže od društvenih mreža da označe sadržaj kao potencijalni dokaz o ratnim zločinima i drugim zločinima, prenio je Klix.

YouTube, TikTok, Twitter i Facebook nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar NBC Newsa

Provjerite slična mjesta

Zemljotres jačine 3,1 Rihters zatresao Nikšić

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju jutros u 8.07 registrovao je zemljotres manje …