Ministar Vojinović- UNICEF: Ministarstvo prosvjete ključni parner

Danas je u Ministarstvu prosvjete ministar Miomir Vojinović, zajedno s načelnicom odjeljenja za informaciono – komunikacione tehnologije, statistiku i digitalizaciju Marinom Matijević primio delegaciju UNICEF-a u Crnoj Gori. Glavna tema sastanka bile su zajedničke inicijative usmjerene na unapređenje kvaliteta obrazovanja, kao i strateške oblasti saradnje u narednom periodu.
Ministar Vojinović je u uvodnoj riječi saopštio da je sastanak s predstavnicima UNICEF Montenegro bio jedan od prioriteta u aktivnostima na samom početku njegovog mandata, imajući u vidu značaj te organizacije za obrazovni sistem u Crnoj Gori te proces reforme obrazovanja.
Zamjenica šefa predstavništva UNICEF-a Sabina Žunić istakla je da je Ministarstvo prosvjete ključni partner ovoj organizaciji u kontinuiranim aktivnostima i želji za progresom i unapređenjem sistema obrazovanja u Crnoj Gori na dobrobit sve djece. Prva tema koju je Žunić predočila tiče se Analize obrazovnog sektora koja predstavlja značajan rezultat zajedničke inicijative Ministarstva prosvjete i UNICEF-a. Čvrsti dokazi i preporuke sveobuhvatne Analize, po njenim riječima, pružaju snažnu osnovu za razvoj dugoročne strategije razvoja obrazovanja u svim ključnim oblastima, kao što su: kvalitet, pravičnost, infrastruktura i finansiranje.
Ministar Vojinović je dao načelnu saglasnost za dalje sprovođenje potrebnih konsultacija kako bi se razvila sveobuhvatna Strategija koja će dati smjernice za unapređenje kvaliteta, inkluzije, infrastrukture i održivog finansiranja obrazovnog sistema, a koje će doprinijeti i predstavljanju pozicije Crne Gore na Globalnom samitu u Njujorku.

Provjerite slična mjesta

Bivši radnici “Vektra Boke” organizuje protestni skup 15. jula

NVO Udruženje radnika “Vektra Boka” organuzuje protestni skup u ponedjeljak, 15. jula, u 19 sati, …