Udarne vijesti

Grad na sjeveru dobija hotel vrijedan 10 miliona eura

Hotel vrijedan preko 10 miliona biće izrađen na obali Plavskog jezera. Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović istakao je da će to biti najveći ugostiteljski objekat na sjeveru, te da će se na taj način otvoriti nova radna mjesta, a grad će se pozicionirati na turističkoj mapi.

Da Plav ima kvalitetnu infrastrukturu i žičare u tom gradu bi već uveliko tekla zimska sezona, smatra Canović.

“Zato što još imamo preko metar snijega na planini Bogićevici zbog kojeg bi nas posjetili vikend skijaši i boravili u Plavu. Međutim, kako nemamo, ulažemo svu snagu da nadležnima u državi predočimo sve potencijale i kvalitete koje ima Plav i da putem investicija omogućimo razvoj tih potencijala”, kazao je on.

Istrakao je da je vidan benefit puta koji do Plava ide preko Albanije.

“Ali ima i drugih putnih pravacakoji treba da nas spoje sa Kosovom i Albanijom. Da otvorimo granični prelaz preko Čakora koji bi omogućio bolji razvoj Plava i otvorio nova radna mjesta”, dodao je Canović.

Naveo je da privatnici prepoznaju dobropit ulaganja u Plav.

“Tako da već ove sezone imamo najavu višemilionske investicije koja treba da otvori nova radna mjesta. Radi se o ugostiteljskom objektu na obali Plavskog jezera. Projektna dokumentacija je u završnoj fazi i odmah nakon dobijanja dozvola očekujemo početak radova i vjerujem da hotel takvih gabarita ne postoji u ovom dijelu države”, istakao je predsjednik Plava i dodao je da je riječ o ivesticiji od preko 10 miliona.

Dodao je da i lokalno stanovništvo oprema kuće za turiste kako bi im pružili pravi etno doživljaj.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Crna Gora dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta. Iz Ulcinja…

Crna Gora je dobila deveti zaštićeni proizvod oznakom kvaliteta, odnosno oznakom garantovano tradicionalnog specijaliteta, riječ …