Tužba: Tehnologa u fabrici vode postavili za direktora Aerodroma

Bivša savjetnica direktora Aerodroma Biljana Knežević ponovo je tužila ovu kompaniju, sada tražeći poništenje odluke kojom je za pomoćnika komercijalnog direktora imenovan inžinjer tehnologije Vladan Drašković.

Prethodno je tužila kompaniju tražeći poništenje odluke o imenovanju Petra Radulovića za zamjenika direktora.

Ročište
Jučerašnje pripremno ročište pred Osnovnim sudom je odloženo, jer Aerodromima nije dostavljena kompletna dokumentacija uz tužbu, u kojoj Knežević navodi da se prijavila za oba radna mjesta, a da je za zamjenika direktora ušla u uži krug.

Ukazuje da se u odluci izvršnog direktora Gorana Jandreoskog o imenovanju Draškovića navodi da ima bogato međunarodno iskustvo u vazduhoplovstvu i na najodgovornijim pozicijama u korporacijama, među kojima je najznačajnija pozicija generalnog menadžera u Lufthansi u Letoniji, Rusiji i Nigeriji. Knežević tvrdi da je uvidom u dokumentaciju iz prijave za ovo radno mjesto, konstatovala da nema dokaza da je bio na ovoj poziciji niti da je bio angažovan na značajnim projektima.

-Jedini projekat na kojem je Drašković bio angažovan, a evidentirano je u dosijeu, jeste flaširanje vode u fabrici Lipovo, od čijeg stečajnog upravnika je pribavio potvrdu da je bio izvršni direktor – navodi Knežević u tužbi.

Drašković je, kako ukazuje, kao dokaz angažmana dostavio kopiju ID kartice Lufthansa Grupe i kopiju boravišne dozvole u Rusiji iz koje se može vidjeti da je bio generalni direktor AD 3AO Aeromil od 2014. do 2018. godine. Ovo, ističe, nijesu dokazi o radu u Lufthansi niti se na osnovu njih neko može primiti u radni odnos, pa ukazuje da je Drašković na neodređeno vrijeme imenovan bez dokaza.

-Prostim pretraživanjem interneta dobija se informacija da je kompanija koju je Drašković naveo u biografiji kao poslodavca u Nigeriji, ćerka firma Lufthanse specijalizovana za ketering, dakle snabdijevanje vodom i hranom putnika, što u potpunosti odgovara stručnim kvalifikacijama Draškovića kao tehnologa i magistranta flaširanja vode – navodi Knežević.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Bivši radnici “Vektra Boke” organizuje protestni skup 15. jula

NVO Udruženje radnika “Vektra Boka” organuzuje protestni skup u ponedjeljak, 15. jula, u 19 sati, …