Udarne vijesti

Ministar Vojinović sa sindikalcima: Poboljšaće položaj prosvjetara

Ministar prosvjete, gospodin Miomir Vojinović, danas je u prostorijama Ministarstva održao sastanak sa predstavnicima Sindikata prosvjete Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Sindikata, gospodinom Radomirom Božovićem.
U uvodnoj riječi ministar Vojinović je izrazio zadovoljstvo na prilici da se na ovom nivou otvoreno razgovara o krucijalnim pitanjima u oblasti prosvjete, ali i uvjerenje da ovaj sastanak predstavlja početak uspješne saradnje.

Ovom prilikom ministar je izjavio da je upoznat sa problemima sa kojima se prosvjetni radnici suočavaju dugi niz godina, a koji se posebno odnose na neadekvatan ekonomski položaj, uz konstataciju da se taj status može i mora poboljšati zajedničkim zalaganjem kako Ministarstva prosvjete i Sindikata, tako i drugih relevantnih institucija.
Predsjednik Sindikata prosvjete, gospodin Božović saopštio je da Sindikat u Ministarstvu prosvjete vidi pouzdanog partnera i saradnika u ostvarivanju zajedničkog cilja, a to je dobrobit prosvjetnih radnika u Crnoj Gori. Takođe, Božović je iznio glavne probleme i izazove sa kojima se zaposleni u prosvjeti suočavaju, kao i konstruktivne predloge za njihovo rješavanje.
„Spreman sam da prisustvujem narednoj sjednici Glavnog odbora Sindikata prosvjete i direktno čujem od većeg broja vaših predstavnika pojedinosti o temama koje smo danas otvorili, kako bi se saradnja intezivirala na različitim nivoima, te kako bismo zajednički došli do odgovarajućeg modela i zadovoljili potrebe naših prosvjetara”, poručio je ministar Vojinović.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Spremne velike smjene direktora: Na udaru Đukanović, Rovčanin..

Vlada premijera Dritana Abazovića i nova parlamentarna većina pripremaju smjene kadrova Demokratskog fronta i Demokrata …