Udarne vijesti

Abazović sa Gulijevim: Vlada, u saradnji sa Skupštinom, posvećena političkom dijalogu

„Vlada Crne Gore će, u saradnji sa Skupštinom Crne Gore, biti posvećena političkom dijalogu, smanjenu političkih razlika, većoj socijalnoj inkluziji i jačanju kohezivnog faktora u društvu“, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović na sastanku sa Azajem Gulijevim, specijalnim predstavnikom za Jugoistočnu Evropu i potpredsjednikom Parlamentarne skupštine OEBS-a, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

U pratnji gospodina Gulijeva, bili su i Dominik Vag, šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, kao i Šerif Abdili i Roberto Ferari, iz Parlamentarne skupštine OEBS-a.

Azaj Gulijev je istakao da je njegova uloga, kao potpredsjednika Parlamentarne Skupstine OEBS-a, promocija parlamentarnog dijaloga. S tim u vezi, Gulijev se interesovao za mogućnost organizovanja Parlamentarnog foruma u Crnoj Gori. Premijer Abazović je pozdravio ovu ideju, ukazavši da je ovo prvenstveno pod pokriviteljstvom Skupštine, ali da bi Vlada svakako pružila podršku u ostvarivanju ove inicijative.

Predsjednik Vlade Abazović je izrazio zadovoljstvo zbog odličnih odnosa i ukupne saradnje zmeđu Crne Gore i OEBS-a i njegovih struktura, koji se potvrđuju kroz redovan dijalog i posjete na visokom nivou. „Crna Gora je zahvalna na podršći OEBS-a u oblastima demokratizacije, ljudskih prava, vladavine prava i medija, što uključuje posmatranje izbora i pomoć u reformi izbornog zakonodavstva, koji doprinose jačanju crnogorskih institucija i napretku na putu ka članstvu u EU.”

„S obzirom na to da smo posebno fokusirani na napredak u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, zadovoljstvo nam je što učestvujemo u regionalnom projektu OEBS-a o praćenju suđenja koji podržava efikasnije sprovođenje pravde u slučajevima korupcije i predmetima organizovanog kriminala pred sudovima Crne Gore“, istakao je predsjednik Abazović.

Predsjednik je naveo da je regionalna saradnja jedan od stubova naše spoljne politike i da Crna Gora ostaje posvećena održavanju konstruktivnih odnosa sa svim zemljama regiona, zasnovanim na međusobnom poštovanju i razumijevanju. „Aktivno učestvujemo u organizacijama i inicijativama regionalne saradnje, u cilju učvršćivanja stabilnosti i obezbjeđivanja ekonomskog i drugih vidova razvoja“, zaključio je predsjednik Abazović.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

U Dunavu kod Beograda nađeno tijelo. Srpski mediji: Mogao bi biti Matej Periš

U BEOGRADU u Dunavu nađeno je tijelo mlađeg muškarca, piše Blic. Kako saznaje “Blic”, muškarac …