Sljedeće sedmice tehnički rebalans, u Vladi 36 državnih sekretara

Ministarstvo finansija je spremilo tehnički rebalans ovogodišnjeg budžeta koji bi trebalo Vlada da utvrdi na sjednici sljedeće sedmice. Tehnički rebalans se morao uraditi zbog nove ogranizacione strukture izvršne vlasti u kojoj je 18 ministarstava i dva ministra bez portfelja, umjesto 12 resora koliko ih je bilo u prethodnoj Vladi.

”Tehničkim rebalansom ključne cifre u budžetu nijesu mijenjane, već je samo urađena nova preraspodjela u okviru budžetskih jedinica koja je bila neophodna zbog nove organizacione strukture. Potrebno je da se parlament o ovom predlogu izjasni tokom maja da bi ministarstva počela da funkcionišu, odnosno, da izmiruju obaveze, a u prvom redu plate”, objasnio je izvor “Vijesti” iz Vlade.

Nova uredba o organizaciji i načinu rada državne uprave objavljena je u Službenom listu 6. maja čime je stvoren osnov da se krene u izradu tehničkog rebalansa.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović je prošle sedmice u parlamentu tokom rasprave o izmjenama i dopunama zakona akcizama i PDV-u kazao da će od ekonomskih kretanja u narednom periodu zavisi da li će biti potreban suštinski rebalans budžeta.

Jedna od novina u novoj organizacionoj strukturi Vlade biće da ministarstva mogu imati tri državna sekretara umjesto po dva kao što je do sada bio slučaj.

Izvor “Vijesti” je objasnio da će u novoj raspodjeli biti 36 sekretara, a ministri bez portfelja neće imati državne sekretare.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Jezera, Medun i Duklja turistički aduti Podgorice

Oko 44.000 turista registrovano je u Podgorici do kraja aprila, a ostvareno je oko 86.000 …