BORBA: Bratanić visokog funkcionera bivše vlasti organizovao milionsku internet prevaru koja je izigrala građane CG

Bratanić visokog funkcionera bivšeg režima stoji iza aplikacije „Grapefruit media“ koja je prevarila građane Crne Gore koji su naivno u aplikaciju ovih dana uložili stotine a neki čak i hiljade evra.

Mnogi građani Crne Gore jutros su imali „neprijatno“ buđenje jer je aplikacija Grapefruit media, preko koje su navodnim lajkovanjem sadržaja zarađivali veliki novac, prevara. To potvrđuje i sama činjenica da je aplikacija „pukla“ i da više nije aktivna, te svi oni koji su uložili novac u nju, ostali su bez njega, prenio je jutros portal Adria.

Kako BORBA saznaje iz pouzdanih izvora, iza ove aplikacije stoji bratanić visokog državnog funkcionera koji je blizak bivšem režimu. Njegov stric je čak i decenijama pokrivao visoke državne funkcije, a i trenutno se i nalazi na jednoj od njih. Važi i za jednog od respektabilnijih biznismena iz redova bivše vlasti.

Našem portalu je potvrđeno da su nadležni organi već pokrenuli istragu povodom finansijskih malverzacija aplikacije Grapefruit media, kao i da je nadležnim organima već poznato ime osobe koja stoji iza aplikacije, konkretnije, bratanić podgoričkog biznismena i državnog funkcionera. Do njegovog imena su nadležni organi došli skupljajući dokaze od sve većeg broja ljudi koji neprekidno prijavljuje policiji da su prevareni i da su novac uložili u njegovu aplikaciju u nadi da će ostvariti profit.

Mnogi građani su pozajmljivali novac, neki čak i podizali kredite kako bi uzeli učešće u aplikaciji. Aplikacija je osmišljena tako da je korisnik morao da izabere paket i uplati novac, tek onda je mogao pristupiti mogućnosti za zaradu. Od korisnika se tražilo da lajkuju video materijal na Youtube-u i ostalim društvenim mrežama, a u zavisnosti od početno investiranog novca, odnosno izbora paketa, navodno se moglo zaraditi i po nekoliko stotina eura dnevno.

Danas je navodno aplikacija „pukla“ i više neće biti aktivna, što je jasan pokazatelj da je u pitanju prevara.

Borba

Provjerite slična mjesta

Prekinuti pregovori o formiranju vlade u Francuskoj: Posvađali se oko fotelja

Novi ljevičarski savez, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima u Francuskoj, suočava se s testom …