Aerodromi: U Rijad poveli bivšeg sekretara, Đoković nije mogao da odleti iz Istanbula

U delegaciji koju predvodi direktor Aerodroma Goran Jandreoski, a koja je otputovala u Saudijsku Arabiju na Future Aviation forum, našao se i doskorašnji državni sekretar Ministarstva kapitalnih investicija Zoran Radunović, saopšteno je iz Aerodroma CG.

U Rijad nijesu stigli predsjednik i član borda Aerodroma Crne Gore Nebojša Đoković i Eldin Dobardžić. Kako je Pobjedi saopštio Đoković, nijesu mogli da odlete sa istanbulskog aerodroma.

To je bio čisto problem tehničke prirode jedr su taj dan Saudijci zabranili da sa istanbulskog aerodroma poleti bilo koji putnik ka Saudijskoj Arabiji, koji je imao onlajn vizu. Mi smo imali normalnu onlajn vizu koju smo izvadili preko ambasade, ali se ispostavilo da ne možemo da odletimo tog dana zbog nekih njihovih međusobnih odnosa – kazao je Đoković Pobjedi i objasnio da su ih nakon toga preusmjerili da idu za Medinu, ali da im se to nije isplatilo. – Nama je nakon dva sata i intervencije izvršnog direktora Gorana Jandreoskog stigla biznis viza, ali je avion u međuvremenu pošao. Druga varijanta je bila da idemo sjutradan, ali nam je to bio dodatni trošak i zato smo se vratili – pojasnio je Đoković.

Radunović, koji nije imao ovih problema, učestvovao je u raspravi i kazao da očekuje da će Crna Gora biti prepoznata kao nezaobilazna turistička destinacija.

Iz Aerodroma je saopšteno da su na forumu posvećenom unapređenju iskustva putnika, održivosti i oporavku avio-industrije nakon pandemije među predstavnicima 139 država predstavljeni turistički i privredni potencijali Crne Gore.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Radojičić: Distrikt Srbija i Crna Gora potpisao sporazume sa Južnom Afrikom, Bocvanom, Mozambikom i Esvatini

Guverner Rotari Distrikta Srbija i Crna Gora Aleksandar Radojičić prisustvovao je sa svojim timom na …