Policajci u službi klanova na Sky aplikaciji koristili nadimke kolega

Najmanje dvojica policajaca koji su, kako se sumnja, odavali tajne škaljarskom i kavačkom kriminalnom klanu, na kriptovanoj Sky aplikaciji koristili su stvarne nadimke svojih kolega – Radonja i Tigar.

Istražitelji će morati da utvrde da li su oni, na taj način, targetirali kolege kotorskim klanovima, čiji međusobni rat je za sobom odnio više od 50 života, rečeno je “Vijestima”.

Policajca koji je na kriptovanoj Sky aplikaciji koristio nadimak Radonja istražitelji su otkrili, a pred njima je da utvrde ko je koristio nadimak inspektora koji je radio na ravjetljavanju najtežih krivičnih djela – Tigar.

Prema informacijama “Vijesti”, koje nijesu potvrđene, dugogodišnji pripadnik sektora bezbjednosti koji je koristio taj nik, na Sky aplikaciji preko koje je komunicirao sa šefom i pripadnicima kavačkog klana, koristio je i nadimak Kardinal.

Izvori iz vrha Uprave policije prije dva dana tvrdili su za “Vijesti” da su otkrili ko su Tigar i Slobodan, koji se pominju u nalazu Europola, a dostavili su i njihove fotografije.

Ispostavilo se, međutim, da je Tigar stvarni nadimak dugogodišnjeg inspektora koji je negirao te optužbe. Rekao je i da je onaj koji je koristio nadimak Tigar na aplikaciji Sky svjesno to uradio, kako bi ga stavio na listu za odstrel kriminalnih klanova.

Portal Libertas press, pozivajući se na spise Europola, objavio je prije nekoliko dana da je ta osoba od šefa kavačkog klana Radoja Zvicera primila kao poklon ilegalno oružje.

Uz jasne nalaze da su sa kavčanima u klanu bili policajci Petar Lazović i Ljubo Milović, iz Europola poručuju da treba istražiti i umiješanost policajca Enisa Bakovića: “A u vezi sa obavještenjem Interpola i uloge Tamare Zvicer (supruga Radoja Zvicera). Treba, takođe, identifikovati i ostale spomenute službenike policije zvane ‘Tigar, Aco, Slobodan i Ranko’, jer su svi oni imali specifičnu ulogu kada je riječ o zaštiti pripadnika klana Kavač i otkrivanju osjetljivih operativnih podataka… Tigar je osoba koja je od Zvicera primila, kao poklon, ilegalno oružje, a bio je i korisnik blindiranih automobila koje su, najvjerovatnije, kupili pripadnici klana Kavač, takođe, na poklon”, navodi Europol.

Iako nije pomenut imenom, na fotografiji sa šefom i članovima kavačkog klana koji je objavio “Libertas press”, nalazi se i policajac Nebojša Bugarin.

Lazović, Milović i Bugarin nijesu se oglašavali nakon objavljenih optužbi, a Baković je za “Vijesti” saopštio da je iznenađen pominjanjem.

RADONJA MEDOJEVIĆ
Nik Radonja, kako piše u spisima Specijalnog državnog tužilaštva, koristio je donedavni šef Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala Dalibor Medojević.

Tog dugogodišnjeg policijskog fuknkcionera kolega su uhapsile 8. marta zbog sumnje da je jednom od vođa škaljarskog kriminalnog klana, Jovanu Vukotiću, odavao povjerljive informacije.

Terete ga da je, kao član te kriminalne grupe, prihvatio da postupa po naredbama i uputstvima Vukotića, koja su mu prenesena direktno ili preko drugih članova kriminalne organizacije: “Da kao policijski službenik vrši provjere lica iz suprostavljenih kriminalnih organizacija i dostavlja podatke organizatoru i drugim pripadnicima kriminalne organizacije, da usmjerava policijske aktivnosti i radnje ka članovima suprotstavljene kriminalne organizacije, vrši provjere vozila u elektronskim evidencijama U.P., a koja su od interesa za organizatora i pripadnike kriminalne organizacije”.

U spisima Apelacionog suda piše i da Medojevića sumnjiče da je prihvatio da za račun škaljarskog klana stupa u kontakt sa predstavnicima izvršne vlasti: “Kako bi izdejstvovao razrješenje pojedinih policijskih službenika”.

Spisi Specijalnog državnog tužilaštva potvrđuju informacije “Vijesti” objavljene nakon hapšenja Medojevića – sumnjiče ga da je pribavljao podatke iz policijskih istraga koje se sprovode prema škaljarcima, ali i podatke o aktivnostima policijskih službenika koje se odnose na planirane pretrese pripadnika tog klana, o čemu je, kako tvrde, obavještavao Vukotića.

”Kako bi pripadnici kriminalne organizacije sklonili eventualne kompromitujuće stvari sa lokacija gdje treba vršiti pretres”.

Između ostalog, Medojevića su odale i poruke razmijenjene sa “škaljarcima” 3. marta 2021. godine, kada je govorio na konferenciji za medije.

”Iz kojih proizilazi da se upravo okrivljeni M. dopisivao u vrijeme, odnosno neposredno nakon konferencije za štampu kojoj je i sam prisustvovao, te iz samih sadržaja razgovora i poruka proizilazi da se radi o ovom okrivljenom”.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …