Udarne vijesti

Na autoputu 500 kamera, pazite kako vozite

Direktor Monteputa Milan Ljiljanić kazao je da očekuje da će završna testiranja za bezbjednost na prvoj dionici auto-puta Bar-Boljare biti uskoro završena, te da će u špicu sezone biti pušten saobraćaj.
“Mi dajemo sve od sebe da ta testiranja što prije završimo i da imamo auto-put pušten u saobraćaj za vrijeme ljetnje sezone. Očekujemo da će ta testiranja završiti i da ćemo u špicu sezone imati saobraćaj”, kazao je on.

Građevinski radovi na auto-putu potpuno su završeni, a ostali su fini radovi na sjevernom dijelu trase koji su do sada čekali zbog vremenskih prilika.

“To su radovi na ozelenjavanju kosina, ostrva i neki fini radovi. A radovi koji se ne vide, a na kojima se intenzivno radi su ispitivanja i testiranje elektro-mašinskih instalacija u tunelima i svih sistema koji se odnose na bezbjednost saobraćaja”, kazao je Ljiljanić.

On objašnjavada se radi na testiranju protivpožarnih sistema i sistema video nadzora i kontrole saobraćaja kompletnog auto-puta.

“Čitav auto-put je pokriven kamerama. Imamo oko 500 kamera čiji se prenos slike i nadzor vrši iz komandnog centra. Ekipe koje će opsluživati auto-put će biti smještene na Pelevom brijegu. Formirali smo svoju vatrogasnu službu koja će imati oko 30 pripadnika”, kazao je Ljiljanić.

On je istakao da je na auto-putu prisutna i policija koja će u probnom periodu početkom sezone vršiti kontrolu na putu.

Podsjetio je da naš auto-put ima 16 tunela od kojih su neki dosta dugački što je malo otežalo radove.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …