Ministar Vojinović sa austrijskim ambasadorom: Poboljšaće kvalitet zanatskih smjerova

Ministar prosvjete Crne Gore, gospodin Miomir Vojinović, danas je u prostorijama Ministarstva primio u prvu zvaničnu posjetu ambasadora Austrije NJ.E. Karla Milera. Sastanku su prisustvovali i sekretarka Ministarstva prosvjete, Jovana Ostojić i zamjenica austrijskog ambasadora, Ute Frisner.
Ministar Vojinović je uvaženim gostima poželio srdačnu dobrodošlicu saopštivši da se posebno raduje diplomatskim posjetama ovog tipa koje će doprinijeti nastavku i poboljšanju uspješne saradnje.
Ambasador Miler je naglasio značaj obrazovanja u Crnoj Gori, stavljajući poseban akcenat na nastavak projekata koje je Republika Austrija započela u ovoj oblasti, kao i tendenciju iniciranja novih projekata od kojih se prvi sprovodi u saradnji sa Unicefom u predškolskoj ustanovi i srednjoj školi u Nikšiću. Drugi projekat se po ambasadorovim riječima odnosi na poboljšanje kvaliteta zanatskih smjerova i pozvao ministra da bude učesnik na Regionalnoj konferenciji koja će na ovu temu biti održana 12. maja u Budvi, a na kojoj će se posebno govoriti o dualnom obrazovanju, koje se veoma uspješno sprovodi u Austriji i NJemačkoj.
🔈Ministar Vojinović je izrazio uvjerenje da će saradnja između dvije zemlje, na obostrano zadovoljstvo biti nastavljena i produbljena, kao i spremnost da uvaži i podrži svaku sugestiju uvaženih predstavnika Austrije.
📣„Konačni cilj Crne Gore je članstvo u Evropskoj uniji, a iskustvo Austrije u tom pogledu nam je itekako potrebno, i uvjeren sam da će uz njenu pomoć Crna Gora postati dio porodice savremenih evropskih država.U ime Vlade kojoj pripadam i Ministarstva prosvjete, mogu reći da će rezultati rada ove Vlade pokazati da smo na uspješnom putu”, zaključio je ministar Vojinović.
👉https://www.gov.me/clanak/ambasador-austrije-karl-miler-u-zvanicnoj-posjeti-ministarstvu-prosvjete

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …