Jovanić četiri godine u fioci držao reviziju o DKP-u, Medenica nije reagovala

Uhapšeni predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić gotovo četiri godine držao je u fioci predmet Duvanskog kombinata Podgorica u stečaju i nije dozvolio da spisi predmeta stignu do Vrhovnog suda Crne Gore kako bi taj sud, kao najviši sud u Crnoj Gori, odlučio po reviziji koju je uložilo Udruženje za zaštitu interesa manjinskih akcionara DKP-a. Udruženje za zaštitu interesa manjinskih akcionara DKP-a je u ime 3.600 manjinskih akcionara 27. novembra 2015. godine uložilo reviziju Vrhovnom sudu Crne Gore na presude Privrednog i Apelacionog suda.

Time je, kako je svojevremeno upozorila Demokratska Crna Gora, Jovanić aminovano bezakonje u uništavanju najstarijeg privrednog kolektiva u Crnoj Gori i arčenja njegove imovine.

Udruženje za zaštitu interesa manjinskih akcionara DKP je tragajući za sudbinom svoje revizije Vrhovnom sudu uložene još 27. novembra 2015. godine, saznalo da spisi tog predmeta sve do 29. jula 2020. godine nijesu ni mrdnuli iz Privrednog suda Crne Gore i da čame u fiokama toga suda.

U periodu dok je Blažo Jovanić držao predmet DKP-a u fioci na lokaciji DKP-a već su izgrađene stambene zgrade i uveliko je u toku bila prodaja stanova od strane kompanije Zetagradnje d.o.o Podgorica. Najveći dio je prodat.

Ostaje nejasno da li su motivi najodgovornijih u Privrednom sudu Crne Gore, posebno Jovanića, bili da gotovo četiri godine onemoguće konačno odlučivanje u predmetu prodaje imovine DKP-a kako bi gradnja stanova na lokaciji DKP-a toliko odmakla da više nije bilo povratka nazad.

Činjenica je da Sudskom savjetu i Vesni Medenici nije padalo na pamet pokretanje postupka za utvrđivanje odgovornosti zbog navedenog skandaloznog postupanja Jovanića, upozoravale su Demokrate.

Zbog ovog postupanja podnijeta je krivična prijava od strane Udruženja za zaštitu interesa manjinskih akcionara DKP-a protiv predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića. Tražili su od Državnog tužilaštva da utvrdi moguću krivično-pravnu odgovornost Blaža Jovanića, jer je nanijeta šteta interesima preko 3.600 manjinskih akcionara DKP-a. Dosad, ozbiljnije rekacije nije bilo.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Prizemljeni avioni kompanije “Er Pink” čiji je suvlasnik Željko Mitrović

Tijelo Evropske unije za civilni saobraćaj je tražilo da avio kompanija Er Pink, čiji je …