Crna Gora otvorena za mađarske investitore

Crna Gora otvorena za mađarske investitore

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović razgovarao je danas sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori Jožefom Neđešijem o razvijanju modela buduće ekonomske saradnje, naročito u dijelu biznisa i turizma, ali i u oblasti telekomunikacija i IT sektoru.
Ministar Đurović je istakao da postoji jako puno prostora za unapređenje ekonomske saradnje između naše zemlje i Mađarske, te da će Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma raditi na stvaranju povoljnog ambijenta za strane investicije.
“Svaki zdrav projekat i zdrav kapital naročito ako dolazi iz Evropske unije je nešto što je nama jako bitno. Takođe nam je značajna i diverzifikacija kapitala kao i širenje saradnje sa više zemalja, jer upravo to čini jednu ekonomiju i državu uspješnom”, poručio je ministar Đurović. On je kazao da će fokus resora koji vodi biti na diverzifikaciji privrede s posebnom pažnjom na sektore proizvodnje i poljoprivrede, i dodao “turizam je uvijek aktuelan i od velikog je značaja za našu privredu i promet, te će nam u narednom period akcenat biti na stvaranju održivog ekološkog razvoja turizma.”.
Ambasador Neđeši je rekao da postoje jako dobre osnove i naglasio važnost saradanje dvije zemlje, te da je Mađarskoj vrlo važno sarađivati sa Crnom Gorom na ekonomskom planu. Ambasador je kazao da će Mađarska nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori u daljem procesu evropskih integracija, i istakao da je pored političke prisutnosti veoma zastupljena u Crnoj Gori kada su u pitanju njihovi veliki investitori poput OTP, 4iG i Hungest hotels.
Na sastanku je ocijenjeno da treba unaprijediti saradnju u oblasti turizma, kao i da dodatno treba zainteresovati turiste iz Mađarske da posjete Crnu Goru.

Provjerite slična mjesta

Prizemljeni avioni kompanije “Er Pink” čiji je suvlasnik Željko Mitrović

Tijelo Evropske unije za civilni saobraćaj je tražilo da avio kompanija Er Pink, čiji je …