Vojinović sa Medoks: Nacionalni savjet za obrazovanje mora da se oformi

Ministar prosvjete Crne Gore, gospodin Miomir Vojinović danas je u prisustvu sekretarke Ministarstva Jovane Ostojić, primio u zvaničnu posjetu ambasadorku Velike Britanije NJ.E. Karen Medoks i direktoricu Brtanskog Savjeta Vanju Madžgalj.
Na samom početku, ministar Vojinović je poželio srdačnu dobrodošlicu britanskoj ambasadorki NJ.E. Karen Medoks, dok je ona potvrdila da zvanična posjeta reflektuje pozitivnu dugogodišnju saradnju sa Crnom Gorom u oblasti obrazovanja, kao i da je povod posjete uručivanje pozivnice za učešće na Svjetskom forumu obrazovanja u Londonu, koji će se održati od 22. do 25. maja, a kojem će prisustvovati ministri obrazovanja iz cijelog svijeta.
Ministar je istakao da je veoma dobro upoznat sa programom „Škole za 21. vijek”, koji sprovodi Britanski Savjet, a finansira vlada Ujedinjenog Kraljevstva i da je veoma zahvalan na pomoći i podršci koju pružaju obrazovnom sistemu u Crnoj Gori, a koja pruža našoj djeci priliku da budu dio učeničke zajednice Zapadnog Balkana.On je dodao da na ovim temeljima možemo graditi buduću saradnju, i da će implementacija svih sličnih projekata imati punu posvećenost i podršku Ministarstva prosvjete.
Ambasadorka Medoks saopštila je da je Britanski Savjet u fazi okončavanja ovog projekta, ali da je stvoren održivi model koji ima osnovu za dalju nadgradnju, odnosno da je projekat ostavio jednu vrstu legata kao što je udžbenik za kodiranje. Takođe, ona je uputila molbu ministru prosvjete da ovaj značajan udžbenik što prije dobije odobrenje Nacionalnog savjeta za obrazovanje, kako bi se mogao koristiti već od septembra.
„Nacionalni savjet za obrazovanje treba i mora da se oformi, ne samo zbog važnih projekata i ideja koje ste naveli, već zbog buduće realizacije velikog broja aktivnosti Ministarstva prosvjete”, poručio je Vojinović.

Provjerite slična mjesta

Predstavnik Ministarstva javne uprave, Jovan Kljajić, dobitnik prestižne IVLP Impact Award nagrade za 2024. godinu

Sa ponosom objavljujemo da je predstavnik Ministarstva javne uprave, Jovan Kljajić, dobitnik prestižne IVLP Impact …