Udarne vijesti

Većina opet izglasala zakon kojim se izbori odgađu, DF najavio ustavnu žalbu

Poslanici parlamentarne većine ponovo su izglasali dopune Zakona o lokalnoj samoupravi, kojima je predviđeno da izbori u Podgorici i 13 opština budu održani najkasnije do 30. oktobra. Dopune zakona usvojene su na sjednici 5. maja, ali ih je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio Skupštini na ponovno odlučivanje.

Protiv ponovnog usvajanja dopuna zakona bilo je deset poslanika opozicije, dok je Demokratski front napustio skupštinsku salu. Iz tog političkog bloka su najavili podnošenje ustavne žalbe, ali i obraćanje Venecijanskoj komisiji.

Slaven Radunović (DF) na početku sjednice kazao je da nikad nije sazvana sjednica u kraćem roku od sedam dana a da nije sazvan i kolegijum predsjednika Skupštine.

On je kazao treba da se dnevni red sazove na samoj sjednici.

Ovo je nevažeća sjednica, molim vas da prekinete ovo što ste počeli i sazovete kolegijum kako bi vratili stvari u legalne tokove. Morate da zakočite, imate crveno, molim vas da ne ulazite dublje u problem i da probamo da ga razriješimo u skladu sa procedurom. Ako ste napravili grešku, izađite na izbore u ova četiri grada 5. juna, a ostale gradove možete da odložite kako ste zamislili – rekao je Radunović.

Istog su stava i Demokrate, čiji je šef poslaničkog kluba Boris Bogdanović ocijenio da se klizi u anarhiju.

Vladimir Martinović iz te stranke smatra da se javnost zasipa konstantnim kršenjem zakona, Ustava i procedura od strane nove parlamentarne većine.

Predsjednica Skupštine, Danijela Đurović kazala je da su članovi kolegijuma na sjednici koja je bila 5. maja rečeno da se očekuje da će zakon biti vraćen i ukoliko se to desi da će sjednica Skupštine biti u ponedjeljak.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

DPS Pljevlja: Rovčanin zamajava i vrijeđa inteligenciju građana Pljevlja

Nikad kraja egzibicijama i folirantskom pristupu Demokrata i njihovog predsjednika u Pljevljima. Skoro dvije godine …