Marović: Srećan nam Dan Evrope i nadam se da ćemo sledeće godine biti korak bliže EU

„Srećan nam Dan Evrope i i Dan pobjede nad fašizmom, kada se podsjećamo zašto je bitno da istrajemo na našem putu ka Evropskoj uniji. Nadam se da ćemo sledeći slaviti za veliki korak spremniji i bliži porodici evropskih država“, poručila je potpredsjednica Vlade i ministarska evropskih poslova Jovana Marović u poruci kojom je građankama i građanima čestitala 9. maj.

Ona je u video poruci čestitala građanima Crne Gore Dan Evrope, dan sjećanja na početak stvaranja Evropske unije, dan kada treba da se podsjetimo vrijednosti na kojima počiva EU i istrajemo na putu zajedništva, solidarnosti i poštovanja različitosti.

„Drage građanke i građani Crne Gore, drage Evropljanke i Evropljani 9. maj je uvijek prava prilika da se podsjetimo Šumanove deklaracije i poruka iz nje koje predstavljaju temelj onoga što danas nazivamo Evropska unija“, kazala je Marović.

Marović je naglasila da, iako 9. maj slavimo kao dan kada je pobijeđen fašizam, i dalje moramo da se borimo protiv svega što predstavlja fašizam, protiv svih fašističkih ispada i da je to naša obaveza ka Evropskoj uniji i na putu ka Evropskoj uniji.

„Ove godine, Dan Evrope dočekujemo u znaku agresije Rusije na Ukrajinu, pa zato još više treba da se okrenemo pravim vrijednostima. Upravo sada, sve građanke i građani Evrope, sve države Evropske unije i zemlje Zapadnog Balkana treba da budu ujedinjene u zajedničkim porukama, aktivnostima i vrijednostima“, poručila je Marović.

Dan evrope je, kako je kazala, uvijek prilika da se osvrnemo na urađeno u procesu evropske integracije.

„Dosta toga je urađano na tehničkom planu, a suštinski rezultati tek predstoje i ova Vlada zaista ima jasno opredjeljenje da te rezultate isporuči na dobrobit svih građanki i građana“, zaključila je Marović.

Provjerite slična mjesta

Danas predstavljanje Agrobudžeta, vrijedan 75 miliona eura

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, predstaviće danas Agrobudžet za ovu godinu, vrijedan oko 75 miliona …