Udarne vijesti

Crna Gora: Britanac kupuje privatne klinike i hoće da zaposli 2.000 ljudi

Britanski investitor Sanjeev Kumar namjerava da Crna Gora bude zdravstveni centar u kojem će se liječiti ljudi iz regiona i šire. Kako je kazao Pobjedi, svoj posao iz Londona, gdje posjeduje lanac zdravstvenih ustanova, proširiće u Crnu Goru i dugoročno uložiti 20 miliona eura, a namjerava i zaposliti 2.000 osoba našeg kadra čije znanje će usavršiti na njegovim klinikama širom svijeta. Pored toga, dodatne investicije bi bile u lanac velnes centara jer je, po njegovom mišljenju, Crna Gora bogomdana klimom, reljefom, čistim vazduhom za brigu o zdravlju.

Počinju do kraja godine
Po njegovom mišljenju, Crnoj Gori treba ulaganja u zdravstvo, a pošto je turizam vodeća privredna grana na ovaj način će sezona trajati 12 mjeseci, a ne kao do sada dva do tri mjeseca.

Zdravstveni turizam u Crnoj Gori itekako ima potencijala – kaže Kumar dodajući da će njihov biznis početi tako što će kupiti neke privatne crnogorske klinike. On je rekao da ne može precizirati kada će tačno započeti poslovanje, ali najavljuje da će to sigurno biti do kraja godine.

Preuzimamo već postojeći biznis, i to skraćuje vrijeme… Kupićemo već postojeće privatne klinike jer je preuzimanje mnogo lakše nego da gradimo nove zbog administracije i zakonske regulative i onda će poslovati pod našim brendom. Zadržaćemo ljude u tim klinikama, reorganizovati i zaoposliti nove. Već smo u pregovorima sa jednom klinikom koja je rasprostranjena u cijeloj Crnoj Gori. Nijesmo imali kontakt sa crnogorskom vladom, ali svakako to planiramo. Mislim da je ovo veliki projekat za Crnu Goru – kazao je Kumar i dodaje da hoće da pokažu namjeru Vladi da hoće da ulažu i da ovo nije prazna priča.

A zašto se baš odlučio da svoj posao koji već 20 godina razvija u Velikoj Britaniji i drugim zemljama svijeta baš proširi ovdje, kaže da je veoma komplikovano i delikatno pitanje jer priznaje da ima još interesantnih destinacija u kojima postoji mogućnost ovakvog investiranja.

Pored zdravstvene njege i liječenja, Kumar je uočio da Crna Gora može biti i velnes hab (centar) za cijelu Evropu zbog prirode, različitosti i svega.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Crna Gora dobila deveti zaštićeni proiz