Udarne vijesti

IRF oborio rekord: Odobreno 60,13 miliona eura kredita

Investiciono razvojni fond (IRF) je za prva četiri mjeseca ove godine odobrio 60,13 miliona eura plasmana za ukupno 103 projekta, čime je realizacija u odnosu na komercijalni plan veća 40 odsto, saopštila je njegova izvršna direktorica, Irena Radović.
„To takođe znači da je u odnosu na isti period prošle godine odobreno 22,81 milion eura ili 61 odsto više sredstava, dok je broj podržanih projekata za uporedni period veći za čak 75”, kazala je Radović agenciji Mina-business.

Ona je navela da je podrška likvidnosti preduzeća u najvećoj mjeri obilježila prvi kvartal, dok je na početku drugog, u susret ljetnjoj turističkoj sezoni, primjetan porast tražnje za kreditima koji se odnose na pripremu turističke sezone.

Radović je podsjetila i da je kampanja pod nazivom Ona pokreće biznis, koju je IRF pokrenuo u cilju animiranja žena da pokrenu ili unaprijede svoj biznis i u okviru koje su dodijelili četiri nagrade za najbolje investicione projekte, dodatno dala rezultate.

„Naime, evidentan je porast potražnje za programe finansijske podrške za žene u biznisu, ali i broj obobrenih projekata kompanijama koje su osnovale žene“, rekla je Radović.

Ona je dodala da se u prvom kvartalu ove godine značajan procenat odobrenja kreditnih plasmana odnosio na prevazilaženje problema likvidnosti preduzeća i izmirivanje obaveza prema dobavljačima kroz finansiranje obrtnih sredstava, što ukazuje da posljedice pandemije koronavirusa crnogorska privreda i dalje osjeća.

Mina

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Deseti dan protesta prosvjetnih radnika: Još uvijek čekaju ključeve od stanova

Prosvjetari iz Budve deset dana provode po šatorima na ledini ispred zgrade Opštine Budva. Njih …