Inspektor policije targetirao rukovodioca preko Skaj aplikacije i ,,pripremao“ ga za likvidaciju

Policijski funkcioner Dalibor Medojević, koji je uhapšen 8. marta ove godine pod sumnjom da je bio dio škaljarske kriminalne grupe, targetirao je članovima suparničkog kavačkog klana šefa Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Dragana Radonjića, kao policajca koji je navodno odao lokaciju u Kijevu gdje se skrivao vođa tog klana Radoje Zvicer – saznaje Pobjeda iz više izvora.

Koristeći kodno ime ,,Radonja“ u Skaj komunikaciji, što je Radonjićev nadimak iz mladosti, Medojević je u toj prepisci ,,odgovornost“ za otkrivanje lokacije na kojoj se Zvicer nalazi svjesno usmjerio na šefa SPO.

OTKRIVANJE ZVICERA
Prema saznanjima Pobjede, crnogorski istražitelji su, početkom 2020. godine, pomno pratili kretanje Tamare Zvicer, supruge vođe kavačkog klana, jer su raspolagali saznanjima da ona planira da otputuje kod supruga Radoja koji se, kako se ispostavilo, nalazio u Kijevu.

Kasnija dešavanja su pokazala da su i škaljarci, pripadnici suprotstavljenog klana, imali informaciju o lokaciji Zvicera i da su stupili u planiranje Zvicerove likvidacije, uz saradnju sa nekim srpskim i ukrajinskim članovima mafije.

Kako tvrde Pobjedini izvori, Medojević je preko aplikacije Skaj, pod imenom ,,Radonja“, komunicirao sa vođom škaljarskog klana i prosljeđivao mu operativna saznanja i informacije iz bezbjednosnog sektora. I baš je tim putem do škaljarskog klana stigla prioritetna informacija – mjesto boravka Radoja Zvicera.

Prelistavanjem komunikacije dobijene od Europola, crnogorski istražitelji su povezali niti i ustanovili da je Medojević svjesno koristio nadimak šefa Specijalnog odjeljenja, kako se sumnja, iz dva razloga: da bi sakrio vlastiti identitet i da bi krivicu za ,,curenje“ informacija prebacio na Radonjića.

,,POKVARENI“ POLICAJAC
Dalibora Medojevića je Specijalno tužilaštvo označilo kao pripadnika kriminalne organizacije koju je 2020. godine formirao Jovica Vukotić, zajedno sa Jankom Vukadinovićem, radi izvršenja najtežih krivičnih djela.

Prema navodima iz dokumenata Apelacionog suda, istražitelji su prikupili mnoštvo dokaza koji upućuju da je Medojević u komunikaciji kriptovanim telefonom ljudima iz kriminalnog miljea odavao povjerljive informacije.

Kada je, zahvaljujući Europolu, dio kriptovane komunikacije postao dostupan crnogorskim istražiteljima, pokazala se Medojevićeva dijabolična igra.

Zvicer je ranjen 26. maja 2020. godine, a ubrzo su u Odesi uhapšeni članovi škaljarskog klana Stefan Đukić i Emil Tuzović, kao i srpski državljani Milan Branković i Petar Jovanić zbog pokušaja ubistva.

Kada je javnosti bilo poznato da iza napada stoji škaljarski klan, onda je do kavčana poslata poruka da je rukovodilac Specijalnog policijskog odjeljenja „saradnik škaljaraca“.

Nakon ovih saznanja, kavački klan počeo je da priprema osvetu i planirao je likvidaciju Radonjića i članova njegove porodice.

TEŠKE OPTUŽBE
Pored Medojevića, zbog sumnje za pripadništvo ovoj kriminalnoj organizaciji na listi SDT-a su Milo Jovanović, Radovan Stanišić, Amira Mujahodžić, Dušan Ivanović i Momčilo Milić. Oni su, po kazivanju zaštićenog svjedoka kodnog imena ,,Kamenko Kuč“ i svjedoka saradnika Hasana Turkovića, planirali likvidaciju Veljka Belivuka i Marka Miljkovića na tivatskom aerodromu u januaru prošle godine.

Viši sud je prilikom kontrole optužnice obustavio krivični postupak protiv Mila Jovanovića i Radovana Stanišića da su po nalogu Janka Vukotića pokušali teško ubistvo čelnih ljudi suprotstavljenog, kavačkog klana.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Pribilović: Trenutno u Budvi boravi blizu 22.000 turista

Budva je ove godine imala veoma dobru predsezonu i početak ljetnje turističke sezone, saopšteno je …