ABAZOVIĆ: Nema ekonomskog razvoja bez vladavine prava

„Kompanije i privredni subjekti koji djeluju u Crnoj Gori imaće u Vladi iskrenog partnera i pruženu ruku za sve aktivnosti koje imaju za cilj razvoj naše zemlje. Ovo je država koja konačno mora da iskoristi svoje šanse“, istakao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović u govoru na otvaranju svečanosti povodom Izbora najuspješnijih menadžera/ki i preduzetnika/ca za 2021. u organizaciji Asocijacije menadžera Crne Gore, gdje je prisustvovao zajedno sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem i ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem.
Predsjednik Vlade Abazović je naveo da kada govori o optimizmu, ne govori bajke, već o neiskorišćenim šansama Crne Gore koje konačno moraju da se iskoriste i kompanijama koje treba da izađu na međunarodno tržište, u čemu će Vlada Crne Gore maksimalno pomoći. Premijer Abazović je naznačio da ekonomskog razvoja nema na ispravan način bez vladavine prava i atmosfere u društvu gdje se znaju pravila poslovanja, uz stvaranje predvidivosti i mogućnosti da investitori dođu ili prošire svoje poslovanje.

Predsjednik Abazović je čestitao laureatkinjama i laureatima, konstatujući da su oni oličenje onoga što Crna Gora želi da bude, a to je država uspješnih ljudi, država na koju će građani da budu ponosni jer od svog rada stvaraju vrijednosti koje se prepoznaju širom Evrope.

„Ovdje danas vidimo ono što želimo da vidimo u cijeloj Crnoj Gori. Želimo da vidimo uspješne kompanije, ljude koji će osmijeh da prošire po cijeloj Crnoj Gori, ali i regionu. Imate punu podršku Vlade da nastavite sa svim aktivnostima koji vode ka većoj ekonomskoj aktivi naše države“, naglasio je premijer Abazović.

Nakon uvodnih govora, predsjednik Vlade Abazović je uručio dvije nagrade i to: gospođi Marijani Kadić Bojanić, dobitnici specijalnog priznanja za doprinos menadžmentu u oblasti medija za 2021. godinu i gospodinu Aleksi Lukiću, menadžeru godine u akcionarskim društvima.

Asocijacija menadžera Crne Gore kroz Izbor najuspješnijih menadžera/ki i preduzetnika/ca promoviše kompetentnost, poslovne rezultate, menadžerske i preduzetničke kvalitete. Izbor najuspješnijih predstavlja nagradu poslvone i akademske zajednice za ostvarene rezultate. Dodjela ovih nagrada je stalni godišnji događaj kojim promovišemo izbrsnost kao ključni princip menadžerskog i preduzetničkog poziva.

Provjerite slična mjesta

MITROVIĆ: Do kraja godine značajne promjene u upravljanju otpadom u Crnoj Gori

Zakon o upravljanju otpadom predstavlja prekretnicu za Crnu Goru jer postavlja temelje za smanjenje otpada, …