Regionalni Challenge Fond (RCF) poziv za podnošenje projektnih predloga

Regionalni Challenge Fond (RCF) ima za cilj da ojača relevantnost stručnog obrazovanja i obuke (SOO) na tržištu rada finansiranjem ulaganja u opremu i infrastrukturu za pružaoce obuke koji se uključuju u aktivnosti kooperativnog odnosno dualnog obrazovanja i obuke sa partnerskim preduzećima.

Nezaposlenost mladih, u kombinaciji sa nedostatkom kvalifikovane radne snage, karakteriše ekonomsku situaciju na zapadnom Balkanu. Stoga je cilj Fonda povećati zaposlenost učenika iz SOO jačanjem kooperativnog pristupa obrazovanju u ekonomijama Zapadnog Balkana: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Srbiji. RCF podržava uspostavljanje konzorcijuma između ustanova za stručno obrazovanje i osposobljavanje i preduzeća, i projekti mogu dobiti podršku za razvoj novih programa ili proširenje i poboljšanje postojećih programa.

Sredstva se dodjeljuju nakon nadmetanja na regionalnom nivou. RCF je sproveo Prvi poziv za podnošenje izjava o zainteresovanosti koji je bio otvoren 2021. godine i doveo do selekcije 37 najuspješnijijh projekata koji su predloženi za finansiranje u iznosu od oko 15,4 miliona eura u regionu Zapadnog Balkana.

Drugi poziv za podnošenje izjava o zainteresovanosti bio je otvoren od 7. marta do 14. aprila 2022.

Dodatne informacije o RCF-u su dostupne OVDJE.

Kako se prijaviti?

Prihvatljivi konzorcijumi ustanova za stručno osposobljavanje i preduzeća zainteresovani za finansiranje ulaganja u opremu i infrastrukturu za pružaoce usluga stručnog obrazovanja, koji se uključe ili planiraju da se uključe u kooperativno obrazovanje i obuku, pozvani su da prate raspored otvorenih javnih poziva za podnošenje Izjava o zainteresovanosti. Proces prijave sprovodi se u potpunosti online na mreži putem virtuelne platforme RCF. Više informacija OVDJE.

Izvor: Ministarstvo prosvjete

Provjerite slična mjesta

Sastanak CBCG i Jedinstvenog odbora za sanaciju kreditnih institucija

Guvernerka Centralne banke Crne Gore dr Irena Radović sastala se danas sa stalnim članom Odbora …