Udarne vijesti

Povišica za talente i visokoobrazovane stručnjake

Od 1. maja, Podravka nastavlja s povećanjem plata svojih radnika. Tako će, u novom talasu povećanja, primanja biti povećana radnicima s visokom stručnom spremom koji su, prema unaprijed definiranim kriterijima i pravilima, prepoznati zbog velike radne učinkovitosti i izvrsnosti te inovativnosti i doprinosa poslovnih procesima kompanije.

Ovakvim individualiziranim pristupom procjenjivanja uspješnosti radnika identificirano je njih 184, odnosno 30 % na VSS poslovima. Njima će se bruto plata povećati u prosjeku 13 %, počevši od plaće za maj, čija je isplata u junu.

Podravka je već tokkom 2021. započela ciklus povećanja primanja, ponajviše onim radnicima s najmanjim plaćama. U ožujku 2022. nastavljen je rast primanja povećanjem koeficijenata učinaka za sve radnike i koeficijenata složenosti poslova. Tako je u nešto više od godine dana Podravka uložila gotovo 60 miliona kuna u povećanje materijalnih primanja svojih radnika.

“Ovim ulaganjem Podravka želi dodatno nagraditi talente i visokoobrazovane stručnjake koji svakodnevno ulažu velike napore da našu kompaniju čine još uspješnijom. Podravka cijeni svoje najvrijednije i najučinkovitije zaposlenike koji svojim radom i inovativnošću doprinose da budemo vodeća hrvatska prehrambena kompanija koja uspješno posluje i na zahtjevnom internacionalnom tržištu, a time pokazuje i svoju konkurentnost kao privlačan poslodavac”, rekla je predsjednica Uprave Podravke, dr. sc. Martina Dalić.

Poslovni.hr

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …