Važno obraćanje novog direktora Uprave prihoda i carina

Pozdravno obraćanje direktora Uprave prihoda i carina, Rada Miloševića

Poštovani građani, poštovane kolege,

Jedan od glavnih stubova na kojima počiva briga o interesima zemlje i kvalitetnom životu njenih građana, podrazumijeva mudro osmišljene, planski sprovedene i odlučno preduzete korake na polju naplate javnih prihoda.
Uz to, bezbjednost carinskog područja i beskompromisno suočavanje i hvatanje u koštac sa izazovima prisutnim i poznatim na svjetskom nivou, predstavlja osnov i odliku pristupa za koji, kod svih odgovornih nosilaca političkih i upravljačkih procesa, ne postoji alternativa.
Takođe, apsolutna pažnja i resursi biće usmjereni na zaštitu državnog budžeta kroz borbu protiv finansijskog kriminaliteta, a u skladu sa nadležnostima ove Uprave i zakonskim propisima koji regulišu oblast.
Uprava prihoda i carina Crne Gore je kompleksan sistem, koji objedinjuje ove, za državu i njene građane, suštinski važne funkcije.
Uz potpuno shvatanje odgovornosti, složenosti, značaja, izazova, ali usredsređen na cilj koji je dosežan uz odlučnost, posvećenost, jednobrazan pristup i beskompromisno poštovanje i sprovođenje zakona, stupio sam na dužnost apsolutno uvjeren u ispravnost puta koji ću zajedno sa saradnicima trasirati kako bismo došli do zacrtanog cilja – povećanja budžetskih prihoda, efikasnije zaštite carinskog područja, beskompromisne borbe protiv nezakonitih aktivnosti, jačanja integriteta Uprave i njenih službenika, podizanja stepena povjerenja građana u Upravu, društveno odgovornog poslovanja za dobrobit države i svih njenih građana.
U tom cilju, uspostavljanje kvalitetne i obostrano korisne saradnje sa pravnim i fizičkim licima i kompletnom zajednicom, biće jedan od osnovnih principa rada Uprave prihoda i carina. U skladu sa tim, jedan od zadataka koji je postavljen kao prioritet je podizanje nivoa tranparentnosti, dostupnosti i proaktivnog djelovanja.
U narednom periodu rezultati će govoriti više od riječi!

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …