Katnić: Lazović nije član kriminalne grupe; Milovac: Od Katnića se nije mogla očekivati objektivna istraga

Nakon objava na portalu „Libertas Press“, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović je naložio da se formira novi predmet i da se preduzmu sve neophodne radnje i mjere radi utvrđivanja da li ima krivičnog djela iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva. To je urađeno imajući u vidu da je nakon sprovođenja određenih izviđajnih radnji specijalni tužilac Saša Čađenović donio odluku 20.01.2022. godine da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica za bilo koje krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Raniji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić za TVCG je rekao da je istraga pokazala kako “Petar Lazović nije član bilo koje kriminalne grupe već da je savjesno obavljao dužnost”.

Iz SDT, međutim, ističu da je novi predmet formiran, pošto je u januaru donijeta odluka da ” nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica”.

“U Specijalnom državnom tužilaštvu povodom podatka koji su u prethodnom periodu dostavljeni od EUROPOL-a formirani su spisi predmeta u kojima je nakon sprovođenja određenih izviđajnih radnji specijalni tužilac S.Č. (Saša Čađenović) donio odluku 20.01.2022. godine, da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica za bilo koje krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti”, saopšteno je iz SDT-a.

Direktor Istraživačkog centra MANS Dejan Milovac kaže za TVCG da nijesu iznenađeni ovakvim postupkom Katnića, pošto je o ranije javno iskazao da pored profesionalnih ima i lične odnose sa Zoranom Lazovićem (Petrov otac). Milovac kaže da je Katnić za Lazovića kazao da je “najbolji policajac na Balkanu”.

“Tako nije bilo ni za očekivati da je Katnić mogao da sprovede jednu nepristrasnu i objektivnu istragu. Godinu nakon što su te informacije dostavljene Crnoj Gori SDT počinje da se bavi tim slučajem”, rekao je Milovac.

Da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana, navodi se u dokumentu Europola, a objavio je sinoć portal Libertas.

“Službenici policije Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) članovi su kriminalnog klana Kavač. Istraga usmjerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije“, ključni su zaključci navedeni u dokumentu Europola u koji je Libertas imao uvid.

Uprava policije oglasila sinoć se povodom navoda da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi su kavačkog kriminalnog klana.

“Povodom teksta portala Libertas Press Uprava policije ukazuje da će policijsko-tužilačke aktivnosti tim povodom dovesti do ishoda o kojem će javnost, po njihovom okončanju, biti detaljno obaviještena”, saopštila je Uprava policija.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Radulović: Milović isključen iz PES zato što nije održavao nivo rezultata, i dalje će biti ministar pravde

Ministar saobraćaja i pomorstva i član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Filip Radulović saopštio je …