Udarne vijesti

DF: Neophodno procesuirati Katnića i Čađenovića

Demokratski front (DF) saopštio je da je neophodno procesuirati bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, te specijalnog tužioca Sašu Čađenovića.

DF podsjeća crnogorsku javnost da su lideri ovog saveza javno i konkretno govorili o sprezi nekadašnjih čelnika i funkcionera bezbjednosnog i pravosudnog sistema sa kriminalnim klanovima za koje se osnovano sumnja da su počinili neke od najužasnijih zločina na evropskom tlu”, navode iz DF-a.

Sudeći prema podacima Europola, kako ističu, izgleda da su Katnić i njegov zamjenik Saša Čađenović “bili ključna logistika i zaštita Kavačkog klana u tužilaštvu”.

“A više je nego očigledno da su kroz zloupotrebu službenog položaja zaustavljali svaki vid istrage koji je išao u pravcu visokih policijskih funkcionera među kojima se ističu imena Petra Lazovića i Ljuba Milovića i njihovih veza sa Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem. Gotovo da zvuči nevjerovatno da je još uvijek aktuelni specijalni tužilac Saša Čađenović 20. januara donio odluku da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja visokih policijskih funkcionera koji se spominju u spisima Europola.”, rekli su iz DF-a.

Još je, navode oni, nevjerovatnije “ukoliko se utvrdi da je Milivoje Katnić još u julu prošle godine imao kompletne spise o vezama visokih policijskih funkcionera sa Kavačkim klanom, i ne samo da ništa nije preduzeo od radnji koje su mu bile na raspolaganju kao GST – u, već postoji osnovana sumnja da je zajedno sa Sašom Čađenovićem učestvovao u prikrivanju dokaza”.

“Odluka novog GST – a da ponovo formira predmet nije dovoljna ako u tom predmetu nijesu obuhvaćeni Milivoje Katnić i Saša Čađenović. U ovom slučaju ne postoji razlika između Vesne Medenice i Milivoja Katnića i Saše Čađenovića, naprotiv, osnov sumnje za Katnića i Čađenovića je već sad toliko izvjestan da mora rezultirati Naredbom o istrazi i optužnicom. Ukoliko je to Saša Čađenović uradio pod pritiskom Milivoja Katnića, uvijek postoji mogućnost da mu se dodijeli status svjedoka saradnika. Sve drugo bi bilo izrugivanje ZKP – a i Krivičnog zakonika, i svakako da DF to neće dopustiti, već će pokrenuti sve institucionalne mehanizme da ovo rušenje ustavnog poretka od strane onih koji su trebalo da ga štite dobije sudski epilog”, kažu iz DF-a.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

CG fabrike vode pred gašenjem, razlog je nevjerovatan

Predstavnici fabrika za flaširanje vode uputili su dopise ministarstvima poljoprivrede i finansija i Privrednoj komori …