Udarne vijesti

ASK: Krivokapić nije prijavio svu imovinu i prihode

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je doskorašnji premijer Zdravko Krivokapić prekršio Zakon o sprečavanju korupcije, jer nije prijavio svu imovinu i prihode.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da prijavi tačne i potpune podatke o prihodima i imovini. Za one koji to ne urade propisana je novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

U slučaju Krivokapića, Agencija je utvrdila da je u dvije prilike prekršio Zakon jer nije prijavio svu imovinu.

“Javni funkcioner je istakao da je do navedenih propusta došlo usljed tehničke omaške, bez namjere i želje da sakrije bilo koji podatak o svojoj imovini, odnosno prihodima”, navodi se u izjašnjenju.

U slučaju samog sada bivšeg premijera, on nije prijavio imanje nekoliko hiljada metara kvadratnih u KO Krivošije, manju stambenu površinu za 13,6 metara kvadratnih, putničko vozilo i akcije, ali i prihode od Skupštine Crne Gore (47,7 eura) i Univerziteta Crne Gore (517,7 eura).

Kada je u pitanju sin Milan Krivokapić nije prijavio suvlasnički udio u privrednom društvu “Altmed”, kao ni prihod od 999 eura po osnovu ugovora o djelu.

U slučaju sina Miloša Krivokapića, on nije prijavio šumu od 1.053 i livadu od 3.370 metara kvadratnih u Rogamima i putničko vozilo.

Kada je u pitanju supruga, Jadranka Krivokapić, ona nije prijavila zemljište od 173 metra kvadratnih na Veljem Brdu ali i oko 260 eura manje naknade po osnovu rođenja troje ili više djece.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …