Predsezona obećava: U Budvi trenutno oko 16.000 turista

Budva (Mediabiro) – U Budvi je ovih dana primjetan veliki broj turista iz regiona ali i šire, koji su prvomajske praznike odlučili da provedu u ovom gradu.
Iva Bajković iz Turističke organizacije opštine Budva, kazala je da u Budvi trenutno boravi oko 16.000. turista.
„Riječ je o gostima u hotelskom smještaju koji su pretežno iz Njemačke, Francuske, Italije, Albanije i Grčke, dok je u privatnom smještaju najveći broj gostiju iz Rusije i Ukrajine“, navela je Bajković.
Dodala je da dostupni podaci pokazuju da je posjećenost u predsezoni bolja nego u proteklim godinama, te da očekuju i uspješnu sezonu.
„Očekujemo da će rezultati tokom sezone biti još značajniji i bolji“, poručila je Bajković.
Bilo da su po prvi put u Budvi, ili već dugogodišnji posjetioci, turisti većinom imaju pozitivne utiske, te su oduševljeni morem, prirodom, Starim gradom, kao i provodom.
„Ovo je odlična destinacija, svima bih preporučio da posjete ovo mjesto“, kazao je Laris iz Letonije.
Sa njim je saglasan i Tom iz Engleske.
„Ovo je divno mjesto. Prethodno smo bili u sjevernom dijelu Crne Gore, na Durmitoru, a zatim smo željeli da vidimo i ovaj dio zemlje. Prelijepo je“, kazao je Tom.
U Budvi je prisutan i veliki broj turista iz regiona.
„Dugo nijesam bio u Budvi van sezone. Veoma mi je prijatno. Pozvao bih sve koji su u prilici da dođu u Budvu, jer je to jedno od najljepših mjesta na crnogorskom primorju“, kazao je Marko iz Pančeva.
Nataša iz Skoplja takođe je oduševljena Budvom.
„Prelijepo je, svake godine sve bolje i bolje. Mislim da je najljepše posjetiti Budvu u maju i junu“, poručila je Nataša.

Provjerite slična mjesta

EU sprema novi paket sankcija za Rusiju nakon ilegalnih referenduma u Ukrajini

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je predložila nove paket sankcija Rusiji uključujući daljnja …